Latvijas Auto Inženieru Asociācija atzīmē 20.gadskārtu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Piektdien 8. janvārī LAIA Latvijas Nacionālās bibliotēkas telpās svinēja savu 20 gadu jubileju. Tas ir daudz , vai maz – grūti pateikt. Ja apskatām padarītos darbus, tad nemaz tik maz neliekas.

Sākotnēji asociācija piedalījusies OCTA ekspertu sagatavošanā, lai to veiktu tika izstrādāta speciāla mācību programma, eksaminācijas komisija un kritēriji. Jau vairāk nekā 10 gadus notiek autoservisu sertifikācija, kam izstrādāta un noslīpēta sertificēšanas metodika. Ik gadu notiek zinātniskās konferences, kurās tiek apspriesti dažādi, auto nozarei aktuāli jautājumi. Pēdējo gadu laikā konferences notiek vienā laikā un vietā ar ikgadējo autoizstādi, lai vienlaicīgi LAIA biedri varētu iepazīties ar nozares jaunumiem klātienē.

Asociācija uztur labus sakarus ar saviem nākošajiem biedriem - Latvijas augstskolās auto nozarē studējošajiem audzēkņiem, kuriem tiek rīkoti ikgadējie studentu zinātnisko darbu konkursi ar apbalvošanu konferences laikā. Jāatzīmē, ka LAIA vadība regulāri apmeklē FISITA (Pasaules Autoinženierus apvienojoša institūcija) kongresus, kā arī LAIA ir šīs organizācijas biedrs. Par labām attiecībām ar šo organizāciju liecina tās apsveikums LAIA jubilejā. Pēdējo gadu laikā asociācijas pārstāvji regulāri piedalās akcijās «Pārsteidz ziemu», kā arī citās nozares aktivitātēs.

Jubilejas svinībās piedalījās aptuveni 50 personas – biedri un viesi, uzstājās asociācijas prezidents Raitis Mazjānis, kā arī tās dibinātājs un viceprezidents Juris Gunārs Pommers un LTAB Valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics. Runājot par Auto inženieru asociācijas nākotnes plāniem, galvenais ir aktīvi darboties nozares attīstībā, kā arī apvienot auto inženierus šī mērķa realizēšanai.

«Ja esi auto inženieris un tev rūp savas nozares attīstība, kļūsti par mūsu biedru aizpildot anketu mūsu mājas lapā www.laia.lv,» aicina asociācija, piebilstot, ka uzņēmumi tikmēr var kļūt par LAIA kolektīvajiem biedriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu