Policijas iecirknī Parīzē uzbrukumu sarīkojušais vīrietis dzīvojis bēgļu mītnē Vācijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas policija ir veikusi kratīšanu patvēruma meklētāju apmešanās vietā Reklinghauzenā Vācijas rietumos, kur dzīvojis vīrietis, kurš ar gaļas cirvi centās sarīkot uzbrukumu policijas iecirknī Parīzē.

Vācijas federālās zemes Ziemeļreinas-Vestfālenes policija paziņoja, ka tā ir veikusi kratīšanu, balstoties uz «konkrētiem pierādījumiem», kas tika iegūti no Francijas varas iestādēm.

Policija norādīja, ka kratīšanas laikā iegūtie pierādījumi tiek izvērtēti, bet nav informācijas, kas liecinātu, ka tiek plānoti citi uzbrukumi.

Papildu informācija netiek izpausa, lai netraucētu izmeklēšanai.

Francijas policija joprojām cenšas noskaidrot uzbrucēja patieso identitāti.

Jau vēstīts, ka Parīzē policija ceturtdien nošāva vīrieti, kurš ieradies policijas iecirknī un mēģinājis sarīkot uzbrukumu ar gaļas cirvi.

Tuvojoties policijas iecirknim, kas atrodas etniski jauktā Parīzes ziemeļu rajonā, vīrietis saucis «Allah akbar» («Allāhs ir dižs»).

Lietas prokurors atklāja, ka uzbrucējam līdzi bija «mobilais telefons un papīra gabals, un kura bija uzdrukāts «Daesh» [»Islāma valsts«] karogs, kā arī arābu valodā uzrakstīts nepārprotams paziņojums».

Incidents notika pērnā gada 7.janvārī teroristu sarīkoto uzbrukumu satīriskā nedēļas laikraksta «Charlie Hebdo» redakcijā gadadienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu