Eksperts: vismaz ir redzams gals jaunās valdības veidošanas procesam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Vismaz ir redzams gals jaunās valdības veidošanas procesam, aģentūrai BNS sacīja sociologs. «Latvijas Faktu» vadītājs Aigars Freimanis, komentējot iespēju, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis varētu būt piedāvājis iespēju Saeimas deputātam Kārlim Šadurskim («Vienotība») veidot nākamo valdību.

Viņš Šadurska izredzes kļūt par nākamo valdības vadītāju vērtēja kā reālas.

Sociologs atturējās prognozēt, kāds Šadurskis varētu būt, kā valdības vadītājs, vienlaikus norādot, ka viņam ir liela pieredze politikā, strādājot gan parlamentā, gan valdībā - laikā, kad viņš bija izglītības un zinātnes ministrs.

«Šadurskim ir inkvizitora daba - tas izpaužas viņa kontaktēšanas manierē ar sarunu partneriem,» piebilda Freimanis.

Jau ziņots, ka Šadurskis ir runājis ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni. Viņš atzina, ka abi ar prezidentu vienojušies, ka sabiedrībao pagaidām neatklās, par ko runājuši. Šadurskis uzsvēra, ka jaunumi šajā jomā gaidāmi otrdien.

Savukārt aģentūras BNS rīcībā esošā informācija liecina, ka Šadurska izredzes ieņemt premjera amatu tiek vērtētas kā reālas.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka līdz šim Vējonis veidot valdību ir piedāvājis finanšu ministram Jānim Reiram un Valmieras mēram Jānim Baikam, taču abu ir atteikušies.

Pašreizējā premjere Laimdota Straujuma («Vienotība») 7.decembrī paziņoja par demisiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu