Bijušais dizainers iesūdzējis tiesā Aston Martin; grib 100 miljonus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Automobiļu dizainers Henkriks Fiskers iesaistījies vērienīgā tiesāšanās procesā ar savu agrāko darba devēju Aston Martin. Tiesu darbu cēlonis ir abu pušu nesaskaņas saistībā ar Fiskera jaunākā veikuma The Force 1 plānoto prezentāciju Detroitas auto izstādē.

Kā vēsta vācu AutoBild, dāņu dizainers pret Aston Martin ir iesniedzis prasību par 100 miljonu ASV dolāru (nepilni 93 miljoni eiro) piedziņu. Kas par lietu? Kādēļ tik iespaidīga summa? Izrādās, ka Aston Martin vēloties nepieļaut The Force 1 prezentāciju, to skaidrojot ar pārāk lielu līdzību Džeimsa Bonda jaunākajam dienesta auto DB10, kurš vairākās epizodēs redzams bondiādes jaunākajā filmā Spectre.

Fiskers tikmēr apgalvo, ka The Force 1 nav ne mazākā sakara ar DB10 un Aston Martin nodarbojas ar vistīrāko kaitniecību, tādēļ 100 miljonu prasība ir pilnībā pamatota.

Dāņu dizainers britu kompānijā darbojās periodā no 2001. līdz 2004.gadam un radīja modeļus V8 Vantage un DB9. Starp citu, Fiskera kontā ir arī retro stilā ieturētais BMW Z8.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu