Godmanis: Straujumas valdībā gandrīz visās jomās iestrēga visas iniciatīvas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Laimdotas Straujumas valdībā gandrīz visās jomās, bet galvenokārt veselības aprūpē, izglītībā un Eiropas Savienības (ES) fondu apguvē, iestrēga visas iniciatīvas, uzskata ekspremjeres Ivars Godmanis.

Godmanis intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» norādīja, ka tāpat savā darbā iestrēgušas izveidotās darba grupas, tostarp arī tās, kuras vadīja Straujuma. Runājot par iemesliem, kādēļ krita Straujumas vadītā valdība, Godmanis minēja, ka izšķirošs, kas bijis arī daudzām citām valdībām, bijis komandas darba trūkums.

«Tas viņai īpaši nebija. Nevar viens pats izglītības ministrs, veselības ministrs vai finanšu ministrs visu izdarīt. Te jābūt vienotam kodolam. Lai nav tā, ka sliktais ir izglītības ministrs, kas mazina skolotāju slodzi, vēl sliktāks ir veselības ministrs, kas saka, ka [jāievieš maksājumi] obligātajai apdrošināšanai. Te jābūt – viena brigāde. Tikko atstāti pa vienam, viņi mocīsies, paies kāds laiks un problēmas tiks padziļinātas,» sacīja Godmanis.

Ekspremjers norādīja, ka šobrīd svarīgas ir četras jomas - izglītība, veselība, veselības finansējums un neapgūtie ES struktūrfondi.

Jau vēstīts, ka aizvadītās nedēļas sākumā premjere Laimdota Straujuma («Vienotība») pēc tikšanās ar Valsts prezidentu paziņoja par demisiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu