Kaimiņš izstājas no Reģionu apvienības Saeimas frakcijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Populārais, bet skandālos bieži iekļūstošais Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš izstājies no Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Saeimas frakcijas.

Kaimiņš paziņojumā skaidro, ka šādu lēmumu pieņēmis, jo LRA frakcijas vadība esot kļuvusi par «Vienotības» līderes Solvitas Āboltiņas dedzīgākajiem atbalstītājiem viņas cīņā par premjera amatu.

«Es to neuzskatu par gudru politiku, bet gan par izmisīgu mēģinājumu nonākt koalīcijā, tādēļ vēlos norobežoties no šādas rīcības,» paziņoja Kaimiņš. «Āboltiņas publiskais tēls maniem vēlētājiem ir kļuvis par simbolu visam, kas Latvijas politikā ir nosodāms - augstprātība, varaskāre un shēmošana.»

Deputāts gan joprojām plāno turpināt darbu Saeimā un tās komisijās. Viņš skaidro, ka «parlamenta politiskā kultūra pilnīgi ignorē jebkuru opozīcijas priekšlikumu. Līdz ar to nav starpības, vai opozīcijai ir astoņas vai viena deputāta balss. Pārmaiņas var nest tikai sabiedrības aktīva līdzdalība politiskajos procesos. Es par savu frakciju uzskatu tos daudzos tūkstošus atbalstītāju, kas seko manam darbam un aktīvi izsaka savas domas».

Tāpat Kaimiņš norāda, ka viņa lēmums gan nav spontāns un domstarpības ar LRA frakcijas vadību viņam jau bijušas ilgāku laiku. Deputāts skaidroja, ka viņam nebija pieņemama frakcijas rīcība jautājumā par bēgļu uzņemšanu, «kad bez plašākām iekšējām diskusijām tika lemts atbalstīt bēgļu uzņemšanu».

Tāpat Kaimiņam nav saprotama LRA veidojošo partiju politika. «Apvienības partijas pārstāv pretējas ideoloģijas, un dažkārt liekas, ka tās vieno biedru neapmierinātība un atsevišķu politiķu karjeras ambīcijas».

Politiķis arī norādīja, ka pēc Ventspils mēra Aivara Lemberga viņam paustajiem apvainojumiem un publiskas prasības no viņa «atbrīvoties» nav sekojusi frakcijas reakcija, kas Kaimiņam liek domāt, ka partija piekritusi Lemberga vērtējumam.

«Šis apstākļu kopums ir radījis mūsu sadarbībai neiespējamu vidi, tāpēc izstājos no LRA frakcijas,» rezumēja Kaimiņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu