PBLA uzsver nepieciešamību diasporas bērniem nodrošināt elektronisku mācību programmu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tiekoties ar izglītības un zinātnes ministri Mārīti Seili, Pasaules brīvo latviešu apvienības (PBLA) priekšsēdis Jānis Kukainis uzsvēris nepieciešamību izveidot diasporas bērniem piemērotu elektronisku mācību programmu.

Tāpat viņš uzsvēra, ka vajadzīgi uzlabojumi diasporas skolotāju un skolēnu apbalvojumu izsniegšanas kārtībā, kā arī nepieciešams 2017.gada budžetā iekļaut līdzekļus diasporas skolu un izglītojošo pasākumu atbalstam.

PBLA ar Seili apsprieda nepieciešamību definēt valsts nostāju saistībā ar diasporas izglītības turpmākās attīstības jautājumiem, iespēju diasporas pārstāvjiem iesaistīties pēcdoktorantūras pētniecības studiju programmās Latvijas augstskolās un diasporas studentu iesaisti starptautiskos sadarbības projektos, kas saistīti ar pētniecību un inovācijām.

Sarunas noslēgumā abas puses vienojās par turpmāku regulāru sadarbību diasporas izglītības jautājumu risināšanā un nolēma dibināt darba grupu, kas strādātu pie diasporas bērniem piemērotas elektroniskas mācību programmas izstrādes tehniskajiem un saturiskajiem jautājumiem, sasaucot pirmo sēdi nākamā gada janvārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu