Francijas policija grib aizliegt publiskus WiFi tīklus

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Francijas policija vēlas ārkārtas situācijas apstākļos slēgt publiskos WiFi tīklus, teikts iekšējos dokumentos, kas nonākuši Francijas mediju rīcībā.

Francijas varasiestādes vēlas pieņemt jaunus likumus, ar kuriem tiktu bloķēta anonīma tīmekļa pārlūkošana, vēsta laikraksts «Le Monde», kam ir bijusi iespēja iepazīties ar Iekšlietu ministrijas iekšējiem dokumentiem.

Reaģējot uz pagājušajā mēnesī Parīzē notikušo slaktiņu, policija Francijas konstitūcijā vēlas veikt divas konkrētas izmaiņas, teikts dokumentos.

Vienā no priekšlikumiem paredzēts, ka ārkārtas situācijas apstākļos tiek slēgti publiskie WiFi tīkli - interneta bezmaksas tīkli, kas ikvienam bez maksas ir pieejami kafejnīcās un citās sabiedriskās vietās.

Līdz ar to ārkārtas situācijas apstākļos tiks paplašinātas pilnvaras policijai, kas jau tagad veic kratīšanas bez ordera, aizliedz publiskas sapulces un īsteno stingrāku robežkontroli.

Kā liecina jaunākā informācija, ārkārtas stāvoklis varētu tikt pagarināts uz sešiem mēnešiem.

Policija arī vēlas, lai terorisma apkarošanas programmas ietvaros tiktu aizliegts pamatā anonīmais tīmekļa pārlūks TOR, vēsta «Le Monde».

Par pārlūku TOR plašāka sabiedrība uzzināja līdz ar Edvarda Snoudena atklāsmēm par ASV pilsoņu masveida izspiegošanas programmām. Pārlūku izmanto tie, kas tīmeklī vēlas saglabāt maksimālu anonimitāti, sākot no žurnālistiem un trauksmes cēlājiem, beidzot ar teroristiem un pedofiliem.

Aizlieguma rezultātā komunikācija teroristu tīklos, domājams, kļūs lēnāka. Pārlūks ir aizliegts Ķīnā un Irānā.

Ja likumi tiks pieņemti, abi aizliegumi varētu stāties spēkā jau janvārī, norāda laikraksts.

Teroraktos Parīzē 13. un 14.novembrī tika nogalināti 130 cilvēki. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums «Islāma valsts».

Svarīgākais
Uz augšu