Ugunsgrēkā uz naftas ieguves platformas Kaspijas jūrā gājuši bojā 32 strādnieki

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ugunsgrēkā uz naftas ieguves platformas Kaspijas jūrā Azerbaidžānas ūdeņos gājuši bojā 32 strādnieki, bet 42 izdevies izglābt, ziņo amatpersonas.

Azerbaidžānas valsts glābšanas dienests mēģina drošība nogādāt, iespējams, vairākus desmitus cilvēku, kas iesprostoti uz naftas platformas Kaspijas jūrā, kur sestdien vētras dēļ izcēlās ugunsgrēks.

Vētra ir sabojājusi gāzesvadu uz 10.platformu «Azeri-Čirak-Ginešli» naftas lauka dziļūdens daļā «Ginšeli» Kaspijas jūras dienvidos, paziņoja Azerbaidžānas valsts enerģētikas kompānija SOCAR.

Līdz šim tiek vēstīts par 32 izglābtajiem platformas darbiniekiem, bet netiek publiskots, cik cilvēku kopumā negadījuma laikā atradās uz platformas. Azerbaidžānas plašsaziņas līdzekļi, atsaucoties uz dažādiem avotiem, vēstīja, ka vētras lakā uz platformas strādāja vairāk nekā 60 cilvēku.

Ugunsgrēks turpinās sestdien, un tā dzēšanas darbus un darbinieku glābšanu apgrūtina sliktie laikapstākļi. Vēja ātrums platformas apkaimē sasniedz 37-38 metrus sekundē, bet viļņu augstums - desmit metru.

Latvijas prezidents un ārlietu ministrs izsaka līdzjūtību Azerbaidžānai

Valsts prezidents Raimonds Vējonis un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) Latvijas vārdā izteicis līdzjūtību Azerbaidžānas tautai saistībā ar Kaspijas jūrā notikušo ugunsgrēku, kas izcēlās uz naftas ieguves platformas un kurā dzīvību zaudēja 32 cilvēki, kā arī vairāki guva ievainojumus.

Abas Latvijas amatpersonas pauž visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus traģiskajā nelaimes gadījumā cietušo ģimenēm un viņu tuviniekiem, kā arī novēl ātrāku izveseļošanos ievainotajiem, informēja Ārlietu ministrijā un Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu