Ancupovs: Dimanta laikā NEPLP no dzīves atpalika vismaz par 10 gadiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijušā Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītāja Ainara Dimanta laikā NEPLP no dzīves atpalika vismaz par 10 gadiem, trešdien, piedaloties Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē, kurā tiek uzklausīti vakantā padomes locekļa amata kandidāti, sacīja aģentūras «Absolute management» valdes loceklis Sergejs Ancupovs.

Iepazīstinot deputātus ar savu vīziju par sabiedrisko mediju attīstību, Ancupovs norādīja, ka nepieciešams izlabot ilglaicīgu kļūdu - nepietiekamā finansējuma jautājumu. «Ja nav naudas, tad grūti pieprasīt kvalitāti,» viņš teica.

Komentējot NEPLP darbības rezultātus, Ancupovs norādīja, ka viņa ieskatā «padomei iztrūkst daļa, kas ir orientācija uz Latvijas nacionālajām interesēm».

«NEPLP pietiekami ilgu laiku bija tāds abstrakts. Daudzus gadus NEPLP bija tāds, nekāds,» viņš teica.

Tāpat NEPLP locekļa amata kandidāts, atbildot uz jautājumu, Dimanta atlaišanu no padomes nodēvēja par «demokrātiski ievēlēta parlamenta gribas izpausmi». Tomēr viņš piebilda, ka pats «personīgi tā nebūtu rīkojies».

Jau ziņots, ka Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija pēc visu septiņu kandidātu uzklausīšanas var izvirzīt vienu vai vairākus pretendentus amatam NEPLP, kas šobrīd strādā nepilnā sastāvā.

Galīgais lēmums būs jāpieņem Saeimas balsojumā. Komisijai ir iespēja arī neatbalstīt nevienu kandidātiem.

Saeimas komisijas vadītāja Inese Laizāne (NA) aģentūrai BNS sacīja, ka pēc visu kandidātu uzklausīšanas tiks dots laiks kandidātu izvērtēšanai Saeimas frakcijās. Laizāne cer, ka balsojums par NEPLP kandidātu notiks šogad un padome jaunajā gadā strādās jau piecu cilvēku sastāvā.

Jau ziņots, ka otrdien tika uzklausīti četri kandidāti - žurnālists Guntis Rozenbergs, literāte Eva Mārtuža, mārketinga un sabiedrisko attiecību speciālists Juris Saukāns, lektors un sabiedrisko attiecību konsultants Aleksandrs Mirlins.

Trešdien Saeimas komisija uzklausa nākamos trīs kandidātus - «Baltijas mediju alianses» Juridiskās nodaļas vadītāju Sergeju Kārīti, režisori videoinformācijas centrā «Emanuēls» - Žannu Helmani un aģentūras «Absolute management» valdes locekli Sergeju Ancupovu.

Viena vieta NEPLP ir vakanta pēc tā vadītāja Aināra Dimanta atbrīvošanas jūlijā. Saeima atlaišanu pamatoja, ka ir konstatēti tādi normatīvajos aktos noteikti apstākļi, kas liedz attiecīgajai personai būt par padomes locekli, kā arī norādīja uz pantu par labu reputāciju.

Pārējo padomes locekļu - Aijas Dulevskas, Daiņa Mjartāna un Ivara Zviedra atbrīvošanu no amata - parlamenta vairākums neatbalstīja. NEPLP strādā arī Dace Ķezbere.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu