Musulmaņi Itālijā dodas gājienā par mieru

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Simtiem musulmaņu sestdien izgāja Romas un Milānas ielās, lai izrādītu solidaritāti džihādistu uzbrukumu upuriem, nosodot reliģijas vārdā pastrādātus vardarbības aktus un skandinot, ka «mēs neesam ienaidnieks».

«Vēstījums ir skaidrs, terorisms nevar turpināties, lai visur uzbruktu musulmaņu vārdā. Mēs vēlamies, lai visa pasaule dzird,» demonstrācijā Itālijas galvaspilsētā sacīja Islāma kultūras centra Romā vadītājs Abdellahs Reduane.

«Korāns ir pret vardarbību», «Islāms ir miers» un «Solidaritāte ar Parīzes upuriem», bija lasāms Itālijas musulmaņu kopienas nestajos plakātos. Cilvēki Romas centrā pulcējās lietū, un apkaimē bija daudz policistu.

Mītiņš, kas notika ar saukli «Ne manā vārdā», sākās ar klusuma brīdi, pieminot 13.novembrī teroraktos Parīzē bojāgājušos 130 cilvēkus.

Arī Milānā ir pastiprināti drošības pasākumi, bažījoties par nekārtībām, bet cilvēki devās gājienā, skandējot «Nē «Islāma valstij«» - džihādistu grupējumam, kas uzņēmās atbildību par teroraktiem Parīzē.

«Nē terorismam, jā mošejām,» sacīja islāma kopienas apvienojošās organizācijas vadītājs Davids Pikardo, kurš aicināja uz lielāku izpratni un atvērtību Itālijā attiecībā uz mēreno islāmu un «vēršanos pret bažas raisošo islāmafobiju».

Savukārt Francijas pilsētā Tulūzā sestdien vairāk nekā 10 tūkstoši cilvēku devās gājienā par mieru un pret barbarismu. Gājiens ir jau otrais šonedēļ pilsētā, kur pēc islāmistu uzbrukumiem satīriskā laikraksta «Charlie Hebdo» redakcijā un ebreju lielveikalā līdzīgos gājienos devās vairāk nekā 1,5 miljoni cilvēku.

Gājiens lielākoties notika klusumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu