ASV valsts sekretārs ieradies Parīzē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs pirmdienas vakarā ieradās Parīzē, lai uzsvērtu Vašingtonas «stiprās attiecības» ar Franciju pēc Parīzē piektdien notikušajiem teroraktiem, kuros nogalināti vismaz 129 cilvēki, paziņoja ASV Valsts departamenta preses sekretārs.

«Viņš (Kerijs) atkārtoti apliecinās Amerikas uzticību mūsu stiprajām attiecībām ar Franciju un izteiks līdzjūtību, kā arī mūsu kopīgo apņēmību turpināt pretošanos vardarbīgam ekstrēmismam šeit un visā pasaulē,» sacīja Valsts departamenta preses sekretārs Džons Kērbijs.

Kerijs, kurš tekoši runā franciski, valsts sekretāra amatā ir apmeklējis Parīzi vismaz 20 reižu. Pēc piektdien notikušajiem teroraktiem Parīzē, par kuriem uzņēmies atbildību džihādistu grupējums «Islāma valsts», Kerijs nedēļas nogalē pauda solidaritāti ar ASV «vecāko sabiedroto» Franciju.

Abas valstis ir vēlreiz apliecinājušas savu militāro sadarbību,

un ASV prezidents Baraks Obama pirmdien sacīja, ka ir izstrādāta jauna vienošanās par dalīšanos ar izlūkošanas datiem gaisa triecienu veikšanai Sīrijā.

Ne Kerijs, ne Obama janvārī nepiedalījās publiskā gājienā Parīzē pēc tur notikušajiem islāmistu teroraktiem pret satīrisko žurnālu «Charlie Hebdo» un ebreju lielveikalu, lai gan tajā piedalījās daudzi pasaules līderi.

ASV amatpersonas paziņoja, ka Kerijs drošības apsvērumu dēļ neapmeklēs piektdien notikušo teroraktu vietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu