KNAB Kaimiņam piemēro 70 eiro naudas sodu saistībā ar amatu savienošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis 70 eiro naudas sodu Saeimas deputātam Artusam Kaimiņam (LRA) saistībā ar amatu savienošanu.

Kaimiņš mikroblogošanas vietnē «twitter» raksta, ka KNAB viņam piemērojis 70 eiro sodu. KNAB preses pārstāve Laura Dūša teica, ka lēmums par sodu ir pieņemts, taču, ņemot vērā, ka tas nav stājies spēkā, soda apmēru birojs oficiāli šobrīd neatklāšot.

KNAB amatpersonas lēmumu deputātam ir tiesības pārsūdzēt KNAB priekšniekam. Ja KNAB priekšnieks lēmumu nemaina, vēl ir iespējams vērsties tiesā.

Jau ziņots, ka Saeima oktobra beigās nolēma piekrist KNAB lūgumam ļaut administratīvi sodīt deputātu Kaimiņu.

KNAB vēlējās sodīt Kaimiņu saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksa pantiem, kas paredz sodu par neatļauta amata, uzņēmuma līguma vai pilnvarojuma izpildes neizbeigšanu likumā noteiktajā termiņā, kā arī par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu. Par šiem pārkāpumiem var uzlikt naudas sodu no 70 līdz 300 eiro, atņemot tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatu.

Šogad pavasarī KNAB sāka pārbaudi par Kaimiņa iespējamo valsts amatpersonām noteikto amatu savienošanas ierobežojumu neievērošanu saistībā ar viņa atrašanos SIA «Suņu būda» valdes priekšsēdētāja amatā.

Kaimiņš savā amatpersonas deklarācijā par pagājušo gadu norādījis, ka līdz šā gada 17.martam bijis SIA «Suņu būda» valdes priekšsēdētājs. No 17.marta par šī uzņēmuma valdes priekšsēdētāju kļuvis Kārlis Ķuzis.

Kā norādīja KNAB, saskaņā ar likuma «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā» 7.pantu Saeimas deputātiem, ministriem un premjerministram ir atļauts savienot amatpersonas amatu tikai ar amatu, kuru viņi ieņem saskaņā ar likumu vai parlamenta apstiprinātajiem starptautiskajiem līgumiem, amatu arodbiedrībā, biedrībā vai nodibinājumā, partijā vai reliģiskajā organizācijā. Tāpat Saeimas deputātiem ir atļauts savienot amatpersonas amatu ar pedagoga, zinātnieka, ārsta, profesionāla sportista un radošo darbu.

Parlamentārieši var amatus savienot arī ar amatiem Saeimā, Ministru kabinetā un starptautiskajās organizācijās.

Kaimiņš iepriekš akcentēja, ka uzņēmumā «Suņu būda» atalgojumu nav saņēmis, turklāt pašlaik šī situācija jau ir novērsta un viņš vairs nav uzņēmuma valdes priekšsēdētājs. Deputāts šo situāciju skaidroja ar pieredzes trūkumu, proti, līdz šim viņš nav pildījis kādas amatpersonas pienākumus un nav bijis informēts par ierobežojumiem. «Kaimiņš vēl jauns un mācās,» par sevi iepriekš sacīja politiķis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu