«Air France» un «Lufthansa» pārtrauks lidojumus virs Sinaja pussalas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijas nacionālā lidsabiedrība «Air France» un Vācijas nacionālā aviokompānija «Lufthansa» sestdien paziņoja, ka neveiks lidojumus virs Sinajas Ēģiptē, kur nogāzās Krievijas aviokompānijas «Kogalimavia» pasažieru lidmašīna, bojā aizejot visiem 217 pasažieriem un septiņiem apkalpes locekļiem.

Abas lidsabiedrības norādīja, ka tie ir piesardzības pasākumi, kamēr netiks noskaidroti Krievijas lidmašīnas katastrofas iemesli..

«Air France» pārstāvis pavēstīja aģentūrai AFP, ka lidsabiedrība neveiks lidojumus virs Sinaja pussalas «piesardzības» apsvērumu dēļ, kamēr netiks noskaidroti lidmašīnas katastrofas iemesli.

«Lufthansa» pavēstīja laikrakstam «Die Welt», ka nelidos virs Sinaja pussalas šo pašu iemeslu dēļ.

Ar džihādistu grupējumu «Islāma valsts» saistīta organizācija Ēģiptē ir uzņēmusies atbildību par lidmašīnas notriekšanu, tomēr Krievijas transporta ministrs Maksims Sokolovs paziņoja, ka šī informācija nevar tikt uzskatīta par ticamu.

Ēģiptes valdība informēja, ka ir atrasta lidmašīnas melnā kaste.

Jau vēstīts, ka Krievijas vēstniecība Ēģiptē ziņoja, ka visi lidmašīnas pasažieri un apkalpes locekļi ir gājuši bojā.

«Diemžēl visi «Kogalimavia» pasažieri reisa 9268 Šarmelšeiha - Sanktpēterburga pasažieri ir gājuši bojā. Mēs izsakām līdzjūtību ģimenēm un draugiem,» vēstniecība pavēstīja tās sociālajā vietnē «Facebook».

Līdz šim Ēģiptes glābšanas dienesti lidmašīnas atlūzās ir atraduši vismaz 120 cilvēku mirstīgās atliekas.

Iepriekš Ēģiptes glābēji pavēstīja aģentūrai «Reuters», ka lidmašīnas atlūzās esot saklausījuši katastrofā izdzīvojušo cilvēku balsis.

Lidmašīnā atradās 217 pasažieri un septiņi apkalpes locekļi. 214 pasažieri esot bijuši Krievijas pilsoņi, bet trīs - Ukrainas pilsoņi.

Reisa pasūtītājs bija Krievijas tūroperators «Brisco», aģentūrai «Interfax» atklāja Krievijas Tūrisma savienības preses sekretāre Irina Tjurina.

«Galvenais reisa pasūtītājs ir tūroperators «Brisco», kam Sanktpēterburgā ir pārstāvniecība. Lidmašīnā varēja atrasties arī citu kompāniju tūristi, bet galveno tūristu reisu noslodzi šai kompanijia nodrošina «Brisco»,» viņa norādīja.

«Krievijas civilā lidmašīna (..) nogāzās Sinaja centrālajā daļā,» informēja premjerministra Šarifa Ismaila birojs.

Krievijas aviokompānijas «Kogalimavia» lidmašīna «Airbus A-321» veica čārterreisu no Šarmelšeihas Ēģiptē uz Sanktpēterburgu Krievijā, aģentūrai «Interfax» atklāja Krievijas Federālās gaisa transporta aģentūras «Rosaviacija» pārstāvis Sergejs Izvoļskis.

Pirms nogāšanās lidmašīna zaudēja sakarus ar gaisa satiksmes kontroli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu