Vai Keitlīna Dženere iederas starp žurnāla «Glamour» gada sievietēm?

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu realitātes šovu personība Keitlīna Dženere, kas pirms dzimuma maiņas bija pazīstama kā olimpiskās zelta medaļas ieguvējs Brūss Dženers, ierindota žurnāla «Glamour» gada sieviešu vidū.

«Glamour» gada sieviešu sarakstā iekļuvusi aktrise Rīsa Viterspūna, baletdejotāja Mistija Koplenda, dizainere Viktorija Bekhema, uzņēmēja Elizabete Holmsa, ASV nacionālā futbola komanda un bezpeļņas organizācijas «Planned Parenthood» prezidente Sesila Ričardsa.

Svinīgā apbalvošanas ceremonija notiks «Carnegie Hall» koncertzālē 9.novembrī.

Viterspūna būs redzama uz pirmā vāka «Glamour» decembra numurā, kas nonāks pārdošanā 10.novembrī. Savukārt Dženeres, Koplendas un Holmsas attēli būs atlokāmajā vākā.

Dažas dienas pirms «Glamour» gada sieviešu saraksta izziņošanas internetā noplūda ziņas par Dženeres iekļaušanu. Sociālajos tīklos tika pārmests, ka Dženere esot bagāta un ietekmīga atšķirībā no ļoti daudzām citām transseksuālām sievietēm, kurām ikdienā nākas saskarties ar ļoti nopietnām problēmām.

«Glamour» galvenā redaktore Sindija Līva norādīja, ka naidpilnie komentāri liekot «saskatīt pret transseksuāļu kopienu vērsto naidīgumu, kas joprojām pastāv». Ar balvām godinātas dažādas sieviešu dzimuma līderes un celmlauzes, kuras esot «tikpat daudzveidīgas kā visas pasaules sievietes»,» norādīja Līva.

Pagājušogad «Glamour» gada sieviešu sarakstā bija iekļauta transseksuālā aktrise Laverna Koksa, kura redzama straumēšanas pakalpojuma «Netflix» seriālā «Orange Is the New Black».

Brūss Dženers 1976.gada vasaras olimpiskajās spēlēs Monreālā ieguva zelta medaļu desmitcīņā. 1991.gadā viņš apprecējās ar Krisu Kardašjanu un vēlāk filmējās ģimenes realitātes šovā «Keeping Up With the Kardashians».

Aprīlī viņš paziņoja par dzimuma maiņu, bet septembrī oficiāli nomainīja vārdu un tika atzīts par sievieti. Iznācis jauns realitātes šovs «I Am Cait», kurā atspoguļotas Dženeres pārvērtības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu