20. oktobrī notiks Peugeot rīkotais ekobrauciens «Peugeot EcoCup 2015»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Peugeot

20. oktobrī piecas profesionālu autožurnālistu komandas ar jaunajiem Peugeot 208, liekot lietā savas prasmes un modernāko Peugeot tehnoloģiju, sāks sacensību par zemāko degvielas patēriņu. Ekipāžas, braucot pa noteiktu maršrutu, iepazīsies ar pašmāju skaistākajiem tūrisma objektiem un centīsies patērēt pēc iespējas mazāk degvielas.

Spēkiem mērosies pavisam jauni Peugeot 208 modeļi ar ekonomiskajiem 100Zs 1,6 BlueHDi dīzeļdzinējiem un 82Zs 1,2 PureTech M5 benzīna dzinējiem. Saskaņā ar rūpnīcas dotajiem datiem paredzēts patērēt ne vairāk par 3,4 l dīzeļdegvielas un ne vairāk par 4,5 l benzīna uz katriem 100 km, vai pat uzlabot šos rādītājus. Šim jaunajam Peugeot 208 modelim jau šobrīd pieder ekonomiskas degvielas izmantošanas pasaules rekords - 2 litri /100 km, kas sasniegts speciālā testa trasē, braucot 38 stundas bez apstājas.

Foto: Peugeot

«Peugeot EcoCup» ir tradicionālas ekonomiskas braukšanas sacensības, ko Peugeot Baltic rīko jau vairākus gadus pēc kārtas: 2013. gadā maršrutā Tallina – Ženēva – Tallina ar Peugeot 508 SW 1,6 eHDi modeli uzvarētāja labākais sasniegums bija 3,3 l uz 100 km. 2014. gadā tika mērots ceļš Rīga – Parīze – Rīga ar Peugeot 308 SW 2,0 BlueHDI AT6 modeli, un rezultāts bija 3,8 litri uz 100 km. Arī pēdējā, tik tikko pabeigtā Peugeot ekobrauciena rekords ir sasniegts ar Peugeot 308 SW 1,6 BlueHDI AT6 modeli, šoreiz mērojot vēsturisko ceļu Nordkaps – Tarifa, kas sākās no Eiropas tālākā ziemeļu punkta Nordkapā (Norvēģija) un beidzās Eiropas kontinenta tālākajā dienvidu punktā Tarifā (Spānija). 5745 kilometru garajā ceļojuma laikā vidēji tika patērēti tikai 3,6 litri degvielas uz 100 kilometriem, kas ir par 0,2 litriem mazāk, nekā norādīts rūpnīcas tehniskajā specifikācijā. Īpaši jāatzīmē, ka katru reizi sasniegtais degvielas ekonomijas rādītājs ir mazāks par rūpnīcas dotajiem datiem.

Dalībnieki

Iveta Kaminska – AutoEuro

Guntars Pulss – Latvijas Avīze, Neatkarīgā, Profi Latvija

Normunds Avotiņš – AutoDiena, TopGear Latvija, TV6 Autoziņas, Star FM Pitstops

Raimonds Zandovskis – Delfi Auto

Aldis Zelmenis – Dienas Bizness

Roberts Jansons - «Tavs auto», MotorsTV «LRC Rally Report»

Aldis Bite – Autobild Latvija

Boriss Sebjakins - Telegraf

Ingars Tenis – TVNET

Arnis Martinelli - Autobild Latvija

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu