Vecāks kungs veikli aizbēg no autovadītāja, kurš gribēja viņu noķert

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

TVNET lasītājam Kasparam gandrīz izdevās noķert vecāku kungu, kurš piemēsloja mežu starp Mežciemu un Juglas papīrfabriku. Rīgas pašvaldības policijā ieteica notikuma aculieciniekam vērsties policijā, lai varētu sākt lietvedību.

TVNET lasītājs Kaspars rakstīja: «Situācija pavisam vienkārša - lai nokļūtu savās mājās, katru dienu nākas braukt pa meža celiņu, kas atrodas starp Mežciemu un Juglas papīrfabriku, precīzāk sakot, lai nokļūtu Biķernieku ielā 179, ir jāmēro apmēram 1 km garš ceļa posms cauri mežam.

Dzīvojot jau apmēram 15 gadus šajā adresē un ikdienā braucot cauri šim mežam,

ir redzami ļoti daudz atkritumu, bet tā īsti aiz rokas neviens nav pieķerts.

Tas viss bija līdz 8.oktobrim, kad gandrīz izdevās paspēt nofilmēt, kā apmēram 55 - 60 gadus vecs, pasirmojis kungs to dara. Tas viss notika 8.oktobrī ap pulksten 11.15.

Devos prom no mājām pa jau iepriekš minēto meža ceļu, lai aizvestu savu vecmāmiņu līdz darbam, bet, braucot lejā no kalniņa, ieraudzīju, kā jau iepriekš minētais

kungs no sava auto bagāžnieka izmet baltu maisu mežā.

Viņš, ieraugot ka tuvojos ar savu auto, protams, iesēdās ļoti veikli savā auto un vēlējās pēc iespējas ātrāk doties prom, jo redzēja, ka esmu viņam piebraucis ļoti tuvu un ar telefonu rokās bildēju viņu.

Vēlējos ar auto aizšķērsot viņam ceļu, bet kungs bija ļoti apņēmies ilgi negaidīt, tāpēc, gandrīz apskādējot savu un manu auto, ļoti veikli devās prom. Mēģināju ķert viņu, jo vai tad negrēkojis cilvēks tā muktu prom no cilvēka, kurš vienkārši grib ar viņu parunāties. Mani mēģinājumi noķert viņu nebija sekmīgi, tāpēc vēlējos padalīties ar šo informāciju, lai pārējie zina, kādi cilvēki - cūkas ir mums apkārt.

Foto: TVNET lasītājs

Šī situācija nav nekas jauns, bet tik tuvu «cūkas» noķeršanai esmu pirmo reizi pa šiem gadiem. Kā jau minēju, žēl, ka neizdevās paspēt to nofilmēt, tad būtu pamatojums šo informāciju iesniegt policijā.

Pateikšu godīgi, ka ir apnicis braukt katru dienu garām «mini svalkai», tāpēc ir kaut kā jāsoda šie mežu piemēslotāji.

Ceru, ka publicēsiet manas fotogrāfijas - vēlētos, lai cūķis tiktu pie sociāla apkaunojuma. Atsūtu bildi ar cūķa auto un bildi ar to, ko viņš atstāja aiz sevis.»

Aculieciniekam jāvēršas policijā

Savukārt Rīgas pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Krieviņa TVNET skaidroja - lai policija sāktu lietvedību, ir nepieciešama notikuma aculiecinieka liecība, iesniegums.

«Lai gūtu pierādījumus administratīvā pārkāpuma lietā, notikuma aculieciniekus aicinām pēc iespējas ātrāk zvanīt policijai uz tālruni 110 notikuma brīdī, lai policijas darbinieki, izbraucot uz notikuma vietu, varētu konstatēt pārkāpuma faktu klātienē un iespējami īsākā laikā savāktu nepieciešamos lietvedības materiālus pārkāpēja saukšanai pie atbildības.

Ja notikušais ir fiksēts video vai foto (kā šajā gadījumā), administratīvo lietvedību var ierosināt arī uz šo materiālu pamata.

Notikuma aculiecinieks bez speciālas pieteikuma formas policijai var ziņot par apkārtnes piegružotājiem un rīkoties, iesniedzot policijā foto vai video materiālus, iesūtot tos uz oficiālo e-pasta adresi rpp@riga.lv vai tai pašvaldības policijas teritoriālajai pārvaldei, kurā pārkāpums fiksēts. Šajā gadījumā - Vidzemes pārvaldei, kas atrodas Brantkalna ielā 21, Rīgā.

Informācijas sniedzējam vēlams atstāt arī savas koordinātes, lai policijas inspektors varētu sazināties ar notikuma aculiecinieku gadījumā, ja nepieciešams precizēt informāciju un lietas apstākļus.

Paldies par pagaidu informāciju, teritoriju esam iekļāvuši apsekošanas maršrutā.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu