Rasmusens nodibinājis savu aģentūru - konsultēs valdības un uzņēmējus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens, kuru trešdien amatā nomainīja Jenss Stoltenbergs, paziņojis ka dibinās konsultāciju aģentūru, kas sniegs stratēģiskus padomus valdībām, uzņēmējiem un starptautiskām organizācijām.

Rasmusena jaunais uzņēmums «Rasmussen Global» izmantos viņa «plašos kontaktus ar vadošajiem politikas ekspertiem, bijušajām amatpersonām, uzņēmumu vadītājiem un konsultāciju pakalpojumu uzņēmumiem visā pasaulē», savā paziņojumā pavēstījis bijušais NATO vadītājs.

Jau trešdien, kad pēc pieciem NATO ģenerālsekretāra amatā pavadītiem gadiem Rasmusens oficiāli atstāja savu posteni, tika atvērta jaunās aģentūras tīmekļa vietne.

«Mūsdienu pasaules sarežģīto jautājumu risināšanā nepieciešama padziļināta stratēģiskā domāšana, kā arī plaša savstarpējā sadarbība. Mans mērķis ir apmierināt abas šīs vajadzības,» paziņojumā norādījis Rasmusens. Jaunās aģentūras dibinātājs gan neatklāj, vai viņam jau ir klienti.

Izveidojot šādu aģentūru, Rasmusens ņem piemēru no citām augsta līmeņa amatpersonām, no kurām ievērojamākais ir bijušais Lielbritānijas premjerministrs Tonijs Blērs, kurš pēc amata pilnvaru beigām arī nodibināja savu konsultāciju aģentūru.

Rasmusena vietā trešdien stājās bijušais Norvēģijas premjerministrs Jenss Stoltenbergs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu