Rīgas dome vēl izskata Aijo piketa pieteikumu (20)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pieteikums par šā gada 23.septembrī plānoto piketu pret karu Ukrainā pie Ukrainas vēstniecības Rīgā, kurā piedalīsies arī nacionālboļševiks Beness Aijo, ir iesniegts Rīgas domē un pašlaik tiek skatīts.

Kā informēja Aijo, kurš uzdevās par vienu no piketa organizētājiem, tas tiks rīkots, lai «pieprasītu izbeigt agresiju pret «Donbasa tautu«».

Tikmēr Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Uģis Vidauskis stāstīja, ka pieteikumu nav iesniedzis Aijo, bet cita privātpersona, atzīmējot, ka tas būs pikets «Pret karu Ukrainas dienvidaustrumos». Dokumentā Aijo minēts kā viens no kārtības uzturētājiem piketa laikā.

Vidauskis skaidroja, ka patlaban saistībā ar šo pasākumu notiek konsultācijas ar Drošības policiju, taču pagaidām, balstoties uz pasākuma pieteikumā minēto informāciju, pašvaldībai neesot pamata piketu aizliegt.

Nacionālboļševiks Beness Aijo 23.septembrī pie Ukrainas vēstniecības Rīgā plāno rīkot piketu, lai «pieprasītu izbeigt agresiju pret «Donbasa tautu«», informēja Aijo.

Pikets esot iecerēts, lai parādītu, ka Latvijas sabiedrība iestājas pret karu «Jaunkrievijā» un pieprasītu Ukrainas varai izvest no turienes savus karavīrus, kā arī atzīt «Doņeckas tautas republikas» un «Luhanskas tautas republikas» neatkarību.

Piketa organizatori ir Aijo un Donbasā esošā ārsta dzīvesbiedre Anda Borisova. Rīkotāji apgalvo, ka Rīgas dome pasākumu ir atļāvusi.

Jau ziņots, ka Aijo martā iesaistījās Krimas «pašaizsardzības spēkos», kur bija pazīstams ar iesauku «Beņa-Antimaidans». 14.maijā Aijo aizturēja Drošības policija, kura pret viņu sākusi kriminālprocesu par aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu un vardarbīgi grozīt valsts iekārtu, kā arī par aicinājumu likvidēt Latvijas valstisko neatkarību.

Saistībā ar notikumiem Ukrainā piketi un protesta akcijas pie Krievijas un Ukrainas vēstniecībām šogad notikuši vairākkārt.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu