Gotlandē pieminēs baltiešu bēgļu ierašanos (28)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Gotlandē sestdien pieminēs baltiešu bēgļu ierašanos, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Svinīgajā piemiņas ceremonijā Slītes ostā, kur atzīmēs 70 gadu, kopš Otrā pasaules kara izskaņā Gotlandē ieradās baltiešu bēgļu laivas, piedalīsies Latvijas vēstnieks Zviedrijā Gints Jegermanis. Ceremonijā piedalīsies arī igauņu kopienas un vēstniecības pārstāvji, Gotlandes gubernatore Sesilija Šelīna Seidegorde (Cecilia Schelin Seidegård), Gotlandes lēņa pārvaldes priekšsēdētājs Oke Svensons (Åke Svensson), Gotlandes bīskaps Svens Bernhards Fasts (Sven Bernhard Fast), pārstāvji no pašvaldības, kā arī citām vietējām organizācijām.

Notikuma 70.gadadiena Slītes ostā tiks atzīmēta ar izbraucienu jūrā Zviedrijas robežsardzes kuterī KVB 047. Jegermanis un Latvijas goda konsuls Gotlandē Egils Linge (Egil Linge) nolaidīs jūrā vainagus tiem, kas krastu tolaik nesasniedza.

Baltiešu bēgļu ierašanās tiks pieminēta arī 27.septembrī Stokholmā ar koncertu un aizlūgumu Jēkaba baznīcā, kurā piedalīsies Stokholmas Latviešu koris. Savukārt Stokholmas Igauņu namā tiks izstādītas zviedra Dāvida Holmerta (David Holmert) fotogrāfijas. Izstādes atklāšana paredzēta 18.septembrī.

ĀM norāda, ka 1944.gada rudenī, bēgot no kara un izsūtīšanas, tūkstošiem Baltijas valstu iedzīvotāji devās laivās pāri Baltijas jūrai, nonākot Gotlandes krastos.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu