Rudens veltes par €5 un garda maltīte galdā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rudens ir īstais ražas laiks. Laiks, kad ir ieteicams uzturā lietot pašmāju dārza veltes. Lai atbalstītu vietējos dārzeņu audzētājus un tirgotājus, TVNET komanda nolēma doties uz tirgu, iegādāties tikai Latvijā audzētus dārzeņus un pagatavot gardu maltīti. Bet ar vienu nosacījumu - iekļaujoties piecu eiro budžetā.

Tirgū Danuta iepirkās precīzi par pieciem eiro. Iepirkumu maisiņi tika piepildīti ar saldajiem topinambūriem, vēlajām skābenēm, gardajām un veselīgajām rudmiesēm, kā arī ar sīpolu, baziliku un brangu tomātu. Laiks doties uz kafejnīcu «VIETA», kur mums palīdzēs šefpavārs Žanis.

No mūsu sapirktā iznāks gardi un sātīgi siltie salāti un jogurta - skābeņu kokteilis.

Ķeramies klāt!

Atlasām skābenes un notīrām sēnes.

Notīrām topinambūrus un sagriežam sīpolu.

Notīrām sēnes un sagriežam tās.

Uzkarsējam pannu, līdz tā sāk kūpēt, un apcepam sīpolu.

Tomātu sagriežam lielos gabalos un iemarinējam to ar smalki kapātu baziliku un olīveļļu, neaizmirstot pievienot sāli un piparus. Rūpīgi visu samaisām.

Sīpoli ir viegli brūni, laiks pievienot rudmieses. Atceries, rudmieses var ēst arī svaigas, tāpēc nevajag tās pārcept!

Tikmēr blenderī ielejam jogurtu un pievienojam skābenes. Sāls un pipari pēc garšas. Šis ir vienkāršs, bet ļoti gards un veselīgs dzēriens.

Kad gatavs - izlaižam to caur sietiņu, vai arī pablendējam nedaudz ilgāk.

Varam sākt kārtot porcijās. Uz šķīvjiem uzliekam skābenes un iemarinētos tomātus.

Kad sēnes apceptas sviestā, tās gatavas pievienoties porcijai uz šķīvja.

Uz salātiem uzliekam smalki sagrieztus topinambūrus un izgreznojam ar dažām bazilika lapiņām.

Karstie skābeņu - sēņu salāti ar bazilikā marinētu tomātu, un jogurta - spinātu dzērienu ir gatavi. Labu apetīti!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu