ASV aizsardzības ministrs atkārtoti pauž atbalstu Ukrainai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV aizsardzības ministrs Eštons Kārters ceturtdien no jauna apliecināja atbalstu kara plosītajai Ukrainai un solīja, ka Savienotās Valstis drīzumā sāks apmācīt Ukrainas armijas regulāro vienību karavīrus.

ASV karavīri jau tagad nelielā skaitā ir izvietoti Ukrainā, kur viņi apmāca Nacionālo gvardi, tomēr atbilstoši jūlijā izziņotajam plānam viņi piedalīsies arī regulāro armijas vienību apmācībā.

«Līdz novembra beigām mums būs apmācīti 900 Nacionālās gvardes karavīru, un pēc tam mēs ķersimies klāt Ukrainas regulārajiem bruņotajiem spēkiem,» preses konferencē, kur kopā ar viņu piedalījās Ukrainas aizsardzības ministrs Stepans Poltoraks, sacīja Kārters.

ASV amatpersonas iepriekš norādījušas, ka apmācības notiks valsts rietumos, tālu prom no Donbasa frontes.

Savienoto Valstu saistības Ukrainā ir «skaidras», sacīja Kārters, ņemot vērā, ka Vašingtona jau ir piegādājusi ekipējumu 224 miljonu dolāru vērtībā un nodrošinājusi apmācības.

ASV ir piegādājušas neletālo militāro palīdzību, ieskaitot «Humvee» automašīnas, mīnmetēju radarus, nakts redzamības iekārtas, ķermeņa bruņas un medicīniskās iekārtas.

Vaicāts, vai ASV varētu nosūtīt arī letālo bruņojumu, Poltoraks sacīja, ka šāds jautājums «nav dienaskārtībā».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu