Pārdošanā nonāk jaudīgākā Lexus V8 kupeja (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lexus

Lexus RC F ir tas auto, kas kā pirmais saņems jaudīgāko V8 benzīna motoru, kāds līdz šim bijis japāņu zīmola piedāvājumā.

Lexus RC F - jaudīgākais divu durvju automobilis ar V8 dzinēju zem motora pārsega, kāds līdz šim noripojis no Lexus konveijera. RC F, kas konstruēts kā bezkompromisa ielas sporta auto, ir apgādāts ar pilnveidoto 5 litru V8 benzīna motoru. Iepriekš modelī IS F spēka agregāts attīstīja 423 zirgspēkus; uzlabotajā versijā tā jauda ir jau 477 ZS, bet maksimālais griezes moments sasniedz 530 Nm. Tos aizmugurējiem riteņiem novada astoņu pakāpju sporta pārnesumkārba, bet optimāli starp labās un kreisās puses riteni palīdz sadalīt atsevišķi pasūtāmais griezes vektorēšanas diferenciālis.

RC F ir otrs ar astoņu cilindru motoru apgādātais augstas veiktspējas modelis Lexus klāstā aiz jau minētā IS F. Tā ārējā izskatā redzama gan zīmola jaunā dizaina valoda ar sarežģītām, bet tai pašā laikā asām un skaidrām līnijām, gan arī 500 eksemplāros saražotās V10 supermašīnas LF A ietekme.

Burts F sportiskākās RC versijas nosaukumā ir atsauce uz Fudži sacīkšu trasi un liecina, ka visi mezgli - stūres sistēma, dzinējs, balstiekārta, aktīvais aizmugurējais antispārns - ir noregulēti tā, lai auto lietošana sagādātu maksimālu baudījumu kā uz ielas, tā arī slēgtā trasē. Optimālu saķeri ar ceļu kupejai nodrošina trīs dažādu dizainu 19 collu riteņi ar 255/35 un 275/35 izmēra riepām priekšā un aizmugurē, bet par veiktspējas savaldīšanu gādās spēcīgas Brembo bremzes.

Par to, cik dinamisks un ātrs ir RC F, ziņu pagaidām nav. Visos līdzšinējos modeļa aprakstos Lexus vien minēja, ka auto attīstīs vairāk nekā 450 zirgspēkus, svērs mazāk nekā 1800 kilogramus un spēs sasniegt 270 km/h maksimālo ātrumu, uz ko būs noregulēts elektroniskais ierobežotājs.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu