Peugeot 308 «uzsildītā» versija (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Peugeot

Parīzes auto šovā Peugeot demonstrēs pašu ražotā Eiropas Gada auto uzlaboto versiju 308 GT, kas būs pieejama kā ar hečbeka, tā arī ar universāļa virsbūvi.

No standarta modeļa GT modifikācijas atšķiras gan vizuāli, gan arī tehniski. Pirmkārt kompaktajiem auto ir citādāks priekšējās daļas noformējums, kur galvenās izmaiņas skārušas radiatora režģi un zīmola emblēmas novietojumu, proti, hromētā lauva vairs neatrodas uz motora pārsega malas, bet gan tieši radiatora restes vidū.

Optimālas redzamības nolūkā visos laika apstākļos un autobraucēja dzīves situācijās, 308 GT ir apgādāti ar LED priekšējiem lukturiem, ko veido 62 diožu elementi. Arī virzienrādītāji ir jauni, un 308 GT atrodas priekšējā bamperā virs malējām gaisa ieplūdes atverēm. Piedevām tās nav vienkārši lampiņas; Peugeot raksta, ka virzienrādītāji ir dinamiski, proti, lampiņu virtene iedegas pakāpeniski - no mašīnas priekšgala vidus virzienā uz sāniem.

Tehnisko izmaiņu un uzlabojumu jomā galvenie punkti ir sportiskāka balstiekārta, kas priekšā pazemināta par 7 milimetriem un aizmugurē par 10 mm, jauni amortizatori un divu spēcīgu dzinēju izvēles iespēja. Benzīna motoru cienītājiem tiks piedāvāts 1,6 litru turbomotors ar 205 ZS un 285 Nm, bet dīzeļu fani varēs izvēlēties 2 litru motoru ar 180 ZS un 400 Nm. Benzīnnieka vilkmi velkošajiem riteņiem novadīs sešu pakāpju manuālā pārnesumkārba, savukārt dīzeļdzinēju paredzēts kombinēt ar sešu pakāpju automātu.

Vairāk informācijas par «uzsildīto» 308, tai skaitā dinamikas rādītājus, Peugeot, visticamāk, atklās Parīzes auto izstādē. Un nobeigumā var atzīmēt, ka ar laiku modeļa 308 modifikāciju skaitu papildinās arī sportiskais 308 R ar 270 zirgspēku turbodzinēju.

Foto: Peugeot
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu