Ugunsgrēks biroju kompleksā "Elemental Business Centre" radījis kosmētiskus bojājumus

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Biroju komplekss "Elemental Business Centre".
Biroju komplekss "Elemental Business Centre". Foto: Jānis Škapars/TVNET

Skanstes biroju kompleksa "Elemental Business Centre" pagrabstāvā svētdien notikušajā lokālajā ugunsnelaimē radušies galvenokārt kosmētiskie bojājumi, kas nav traucējuši biroju un telpu īrniekiem tās droši izmantot pēc svētku brīvdienām, ziņu mediju TVNET informēja uzņēmumā.

Svētdien "Elemental Business Centre" pagrabstāvā notika lokalizēta ugunsnelaime – aizdegās elektroinstalācija pazemes autostāvvietas kabeļu trepē.

"Ņemot vērā, ka biroju kompleksa būvniecībā tika izmantotas jaunākās tehnoloģijas gan būvniecības materiālos, gan drošības sistēmās, ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes sistēma nostrādāja jau no pirmajām dūmu pazīmēm, kā arī ieslēdzās sprinkleru sistēma, kā rezultātā atklāta liesma bija mazāk nekā minūti.

Dekoratīvo elementu un cauruļu apšuvumu kušanas rezultātā radās spēcīgs sadūmojums," stāsta "Elemental Business Centre" pārdošanas vadītājs Imants Krēsliņš.

Viņš piebilst, ka ugunsgrēks operatīvi tika lokalizēts, bojājumi radās tikai pazemes stāvvietā un ir klasificēti kā kosmētiski.

Divi dažādi sertificēti būvspeciālisti ir veikuši ēku apsekošanu, kā rezultātā secināts, ka uguns ietekme uz ēkas nesošajām konstrukcijām nav bijusi, ēka un tās konstrukcijas ir drošas un pieļaujama ēkas ekspluatācija.

Biroja "Elemental Business Centre" attīstītājs ir SIA "Kapitel", savukārt būvdarbus veica SIA "Merks". Projekta kopējās investīcijas pārsniedz 60 miljonus eiro. "Elemental Business Centre" sastāv no divām ēkām, kuru kopējā iznomājamā platība ir 21 000 m2.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu