Botāniskajā dārzā notiks Orhideju dienas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No šodienas līdz 14.septembrim Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā notiks Orhideju dienas, kur bez orhidejām būs apskatāmas arī tilandsijas un citi retāk redzēti eksotiskie augi.

Kā informēja LU Botāniskā dārza direktora vietniece Signe Tomsone, apmeklētājiem būs iespēja piedalīties meistarklasēs, saņemt konsultācijas un iegādāties orhidejas.

Palmu mājas vestibilā būs skatāmas Latvijas Orhideju un eksotisko augu draugu asociācijas un Lietuvas Orhideju kluba kolekcionāru skaistākās orhidejas. Būs redzama arī izsmalcinātā Helēnas kurpīte, kuru salīdzinoši nesen - 1995.gadā - Vjetnamas ziemeļos atklāja un savas sievas Helēnas vārdā nosauca krievu dabas pētnieks Leonīds Averjanovs.

Izstādes laikā pieredzējuši audzētāji atbildēs uz jautājumiem un dalīsies pieredzē eksotisko augu audzēšanā mājas apstākļos, kā arī būs iespēja iegādāties orhidejas.

Šodien un 13.septembrī plkst.13 notiks augu pārstādīšanas meistarklases.

Līdztekus Orhideju dienām, izstaigājot Botānisko dārzu, varēs baudīt dāliju kolekcijas ziedēšanu, kurā vienkopus ir vairāk nekā 200 dažādas šķirnes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu