Rasmusens: Krievija uzbrūk Ukrainai (64)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms izšķirošā NATO samita Velsā NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens paziņoja, ka šajā samitā tiks veidota visa NATO nākotne, un kā faktu viņš paziņoja to, ka Krievija uzbrūk Ukrainai.

«Šis ir izšķirošs samits, izšķirošā laikā,» teica Rasmusens, norādot, ka drošības situācija pasaulē ir mainījusies pilnībā.

«Krievija uzbrūk Ukrainai,» par vienu no draudiem izteicās NATO ģenerālsekretārs. Viņš aicināja Krieviju atvilkt savus spēkus no Ukrainas robežām un pārtraukt dažāda veida atbalstu nemierniekiem.

Kā milzīgu problēmu viņš minēja arī augošo teroristisko organizāciju skaitu NATO austrumos, proti, pieminot arī tā dēvēto «Islāma valsti», kuras kaujinieki sagrābuši milzīgas teritorijas Sīrijā un Irākā un veikuši publiskas un brutālas divu ASV žurnālistu slepkavības.

«Šajā samitā mēs lemsim, kā stāties pretī šiem draudiem un stiprināt mūsu sabiedrotos,» teica Ramusens, vienlaikus informējot, ka tiks pieņemts jauns «Rīcības gatavības plāns», kas uzlabošot NATO valstu spējas aizsargāties.

«Šis samits veidos un noteiks nākotnes NATO. Tas demonstrēs mūsu spēku, vienotību un solidaritāti,» tā Rasmusens.

Kā ziņots, «Islāma valsts» kontrolē aptuveni trešo daļu valsts teritorijas Sīrijā, ziemeļos un austrumos, kā arī savā kontrolē pārņēmusi lielas teritorijas Irākā, veicot etniskās tīrīšanas un vēršoties pret citu konfesiju ticīgajiem. Vēl nesen «Islāma valsts» darbojās kā «Al Qaeda» atzars, taču grupējumu savstarpēju nesaskaņu dēļ atdalījies.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu