BMW atkal grib izlaist supermašīnu kopā ar McLaren

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: McLaren

BMW ir nolēmuši izlaist supermašīnu, un kā partneri šim projektam bavārieši vēlas piesaistīt McLaren, ar ko jau ir pozitīva pieredze, strādājot kopā. Vienošanās starp abiem uzņēmumiem vēl nav panākta, lai arī pārrunas notiek jau kopš 2015. gada janvāra.

Ja BMW izdosies panākt vienošanos ar McLaren, tad 2017.gada Frankfurtes auto šovā tikšot parādīts gaidāmās supermašīnas prototips, bet 2019.gadā tirgū vienlaicīgi nonākšot divi īpaši sportiski auto - viens ar piederību BMW zīmolam, otrs - McLaren, atsaucoties uz britu izdevumu Car, ziņo Motor.ru. Abi auto tikšot būvēti, izmantojot nākamās paaudzes McLaren 650S oglekļa šķiedras monokoka tipa šasiju, kuras kodētais nosaukums patlaban ir P16.

Car informācijas avoti ziņo, ka ar supermašīnas motora izstrādi nodarbosies BMW. Tas būšot 4 litru V8 agregāts ar četrām turbīnām - divas no tām būs elektriskās turbīnas un divas atgāzu turbokompresori. Motora provizoriskā jauda ir 750 ZS. Mūsdienās gan ir populāri ielas sporta mašīnās veiktspēju celt ar hibrīdiekārtu palīdzību, taču šim auto tādas nebūs; tikai tradicionāls iekšdedzes motors. Tiesa gan, superauto varētu iegūt ko līdzīgu F-1 KERS sistēmai, kas īslaicīgi var motora atdevi palielināt par apmēram 20 zirgspēkiem.

Piekare, stūres sistēma, bremzes abiem auto būs identiskas, taču atšķirsies to regulējumi. Arī ārējais dizains un instrumentu panelis būs citādāks, turklāt BMW varētu iegūt multimediju sistēmu un specifiskas elektroniskās atbalsta sistēmas.

Jāatgādina, ka šī nebūtu pirmā sadarbības reize starp BMW un McLaren - deviņdesmito gadu hipermašīnas McLaren F1 6,1 litra V12 atmosfērisko motoru ar 627 ZS izstrādāja tieši BMW. Šis motors F1 uz desmit gadiem nodrošināja pasaulē ātrākās sērijveida ielas mašīnas titulu, jo tā spēja sasniegt 386 km/h.

Var piezīmēt arī, ka BMW ar Toyota kopīgiem spēkiem izstrādā Toyota Supra un BMW Z4 ideoloģiskos pēctečus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu