Baltijas valstu iedzīvotājus aicina iestāties virtuālajā cilvēku ķēdē (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atceroties Baltijas ceļa akciju un sagaidot tās 25.gadadienu, UNESCO Latvijas Nacionālā komisija (LNK) aicina Baltijas valstu iedzīvotājus iestāties virtuālajā cilvēku ķēdē, lai vēlreiz apliecinātu Latvijas, Lietuvas un Igaunijas tautu spēju mobilizēties un būt vienotiem ceļā uz kopīgiem mērķiem.

Kā skaidroja UNESCO LNK konsultante Liene Krīvena, iestāties virtuālajā Baltijas ceļā var divos veidos.

Pastāstot savu stāstu par Baltijas ceļa laikā pieredzēto portālā «www.thebalticway.eu», var atzīmēt sevi vietā, kur tajā dienā stāvēts. Ja Baltijas ceļā nav būts, var atzīmēt vietu, kur stāvētu, ja tas notiktu šodien.

Līdzās virtuālajam Baltijas ceļam UNESCO LNK sadarbībā ar partneriem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā īsteno Baltijas ceļa 25.gadadienai veltītu projektu «Baltijas ceļa stāsti», kura laikā tiek apkopotas iedzīvotāju atmiņas par Baltijas ceļa laiku un dalību tajā.

Visi saņemtie stāsti tiks apkopoti, nodoti muzeju kolekcijās un iekļauti «www.thebalticway.eu». 25 spilgtākie stāsti Latvijā, Lietuvā un Igaunijā tiks apkopoti Baltijas ceļa 25.gadadienai veltītā izdevumā, kas ikvienam būs pieejams elektroniski.

Šogad aprit 25 gadi, kopš notika Baltijas ceļa akcija - unikāla un mierīga masu demonstrācija, kuras laikā vairāk nekā miljons cilvēku sadevās rokās, lai veidotu 600 km garu cilvēku ķēdi caur trim Baltijas valstīm, vienojot Igauniju, Latviju un Lietuvu centienos pēc brīvības.

Baltijas ceļa dokumentāro mantojumu veido vērtīgs dokumentu arhīvs. Nozīmīgākos dokumentus, kas tika apkopoti Baltijas valstu kopīgā nominācijā, 2009.gada 30.jūlijā iekļāva UNESCO starptautiskajā reģistrā «Pasaules atmiņa».

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu