Itālijas pilsētā nelegālos imigrantus grib iesaistīt sakopšanas darbos

LETA/TASS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijā Bari pilsētas mērs, centriski kreisās Demokrātiskās partijas politiķis Antonio Dekaro ierosinājis uz brīvprātības pamata pilsētas labiekārtošanā iesaistīt tur ieradušos nelegālos imigrantus, ar šo iniciatīvu izpelnoties kā savu partijas biedru, tā politisko oponentu nopēlumu.

«Šie cilvēki centrā, gaidot dokumentus un politiskā patvēruma pieprasīšanas jautājuma izskatīšanu, uzturas mēnešiem, neko nedarīdami. Bezdarbība ir viņu galvenā problēma. Nodarbinātība nāktu viņiem par labu, un tas būtu labi pilsētas iedzīvotājiem, jo imigranti var nokļūt noziedzīgos tīklos un kļūt par viltotu preču vai, vēl ļaunāk, narkotiku tirgoņiem,» skaidroja mērs.

Imigranti varētu tīrīt ielas, rūpēties par parkiem, dārziem un pilsētas zaļo zonu, sacīja Dekaro.

Tiesa gan, mēra ideja jau nokritizēta. Partijas biedri mēram pārmet vēlmi ekspluatēt cilvēkus, bet labēji centriskie oponenti norāda, ka mērs tādējādi sekmēs nelegālo imigrantu iedzīvošanos Itālijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu