Civilās izmeklēšanas par MH17 katastrofu rezultāti tiks publicēti oktobrī

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ilgi gaidītie starptautiskās izmeklēšanas secinājumi par Malaizijas nacionālās aviokompānijas «Malaysia Airlines» reisa MH17 lidmašīnas notriekšanu virs prokrievisko separātistu kontrolētajiem Ukrainas austrumiem pagājušā gada jūlijā tiks publicēti 13.oktobrī.

Par to ceturtdien paziņoja Nīderlandes Drošības padome, kas vada civilo izmeklēšanu par pērn 17.jūlijā notikušo lidmašīnas katastrofu, kurā dzīvību zaudēja visi 298 cilvēki, kas atradās lidmašīnā. Upuru tuvinieki par izmeklēšanas secinājumiem tiks informēti pirms oficiālās publicēšanas.

Ukrainai un Rietumvalstīm ir aizdomas, ka lidmašīnu notrieca Krievijas «zeme-gaiss» tipa raķete, kuru izšāva Krievijas karavīri vai Krievijas atbalstītie separātistu kaujinieki. Maskava to noliedz, un Krievijas amatpersonas un valsts mediji apgalvo, ka lidmašīnu notriekusi Ukrainas raķete vai iznīcinātājlidmašīna.

Lielākā daļa lidmašīnas, kas bija ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru, katastrofas upuru bija Nīderlandes pilsoņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu