Straujuma runā par stagnāciju partijā, bet Āboltiņas nespēju savaldīties komentēt atsakās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET karikatūra: Toms Ostrovskis

Partijā «Vienotība» ir stagnācijas pazīmes, otrdien intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma, tomēr pauda cerību, ka partija spēs atsperties un turpināt ceļu. Jāpiezīmē, ka viena no stagnācijas pazīmēm partijā ir premjeres nevēlēšanās komentēt partijas vadītājas Solvitas Āboltiņas nespēju savaldīties pensionāru piketa laikā.

Straujuma arī noraidīja Eiropas Parlamenta deputātes Sandras Kalnietes («Vienotība») paustās bažas, ka «Vienotība» varētu iet Tautas partijas ceļu. Atgādināsim, ka bēdīgi slavenā Andra Šķēles vadītā Tautas partija pati aizgāja pa skuju taku, vairāk nekā 10 gadus esot varas partijas statusā.

Tāpat Straujuma nevēlējās komentēt partijas vadītājas Solvitas Āboltiņas soli, kad viņa ūjināja, ejot garām pensionāru piketam. Premjere uzsvēra, ka Āboltiņa par šo izgājienu jau ir atvainojusies.

Straujuma: Mūs vēl gaida smagas diskusijas par nodokļa jautājumiem

Nākamā gada valsts budžeta veidošana virzoties soli pa solim uz priekšu, tomēr ir gaidāmas smagas sarunas par nodokļa jautājumiem, it sevišķi tā dēvēto solidaritātes nodokli algām, pastāstīja premjere Laimdota Straujuma, runājot par gaidāmajām 2016.gada budžeta diskusijām, kas var ietekmēt valdības stabilitāti.

Straujuma atzina, ka par tā dēvēto «bagātnieku nodokļa» jautājumu būs vissmagākās sarunas, lai gan pēdējā laikā premjerministre un finanšu ministrs Jānis Reirs (V) ir saņēmis citus priekšlikumus, kas varētu būt alternatīva solidaritātes nodokļa ieviešanai. «Mēs šos priekšlikumus izvērtēsim, lai gan šobrīd es nevēlos atkāpties no šīs ieceres un arī koalīcijas partijas ir vienotas šajā jautājumā,» sacīja Straujuma.

Pēc viņas domām solidaritātes nodokļa ieviešana netiek īstenota pēc principa, kādam noņemt naudu, bet gluži pretēji, tā ir iespēja līdzekļus novirzīt pašlaik svarīgu jautājumu risināšanai.

Jau ziņots, ka koalīcijas partneri un arī valdība šodien turpinās diskusijas par nākamā gada valsts budžeta izveidi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu