Puse aptaujāto piekrīt veselības ministra funkcijas uzticēt darba grupai (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aptuveni puse jeb 51% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem atbalsta lēmumu līdz Saeimas vēlēšanām veselības ministra funkcijas uzticēt īpašai nozares darba grupai, liecina pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu «900 sekundes» jūlija beigās veiktais pētījums

Lielākā daļa - 42% - aptaujāto drīzāk atbalsta šādu lēmumu, bet vēl 9% - noteikti atbalsta.

Savukārt 24% iedzīvotāju šajā vecumā pauž negatīvu attieksmi pret lēmumu līdz vēlēšanām šīs funkcijas uzticēt nozares darba grupai - kopumā 13% respondentu drīzāk neatbalsta šo lēmumu, bet 11% - noteikti neatbalsta.

Ceturtā daļa iedzīvotāju nav norādījuši konkrētu atbildi uz šo jautājumu.

Aptauja veikta no 29. līdz 31.jūlijam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 600 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Jau ziņots, ka tā vietā, lai meklētu atlikušajiem diviem mēnešiem jaunu veselības ministru, tiks izveidota darba grupa, kas izstrādās priekšlikumus veselības nozares pārraudzīšanai un izstrādās darāmo darbu sarakstu laikam līdz vēlēšanām un arī nākamajai valdībai.

Ilgstoši slimojošā un vairāku veselības aprūpes organizāciju pretestību savām reformām saņēmusī veselības ministre Ingrīda Circene (V) 7.jūlijā iesniedza demisijas rakstu, un valdības vadītāja Circenes demisiju pieņēma.

Sākotnēji ministra amatam bija uzrunāts Rīgas Stradiņa universitātes attīstības prorektors Toms Baumanis, kurš gan no šī piedāvājuma atteicās. Vēlāk uzrunāta Latvijas Veselības ekonomikas asociācijas vadītāja Daiga Behmane, kas arī atteikusies no šī piedāvājuma.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu