Uzbrucējs «Ikea» veikalā Zviedrijā mēģinājis izdarīt pašnāvību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Novērošanas kameru ieraksti no «Ikea» veikala Zviedrijā, kur patvēruma meklētājs no Eritrejas šonedēļ nodūra divus cilvēkus, rāda, ka uzbrucējs mēģinājis izdarīt pašnāvību, ziņo laikraksts «Aftonbladet».

Pirmdien notikušajā uzbrukumā mēbeļu un interjera preču veikalā «Ikea» Vesterosas pilsētā tika nogalināta 55 gadus veca sieviete un viņas 28 gadus vecais dēls. Aizdomās par šo uzbrukumu policija aizturēja divus patvēruma meklētājus no Eritrejas, kuri dzīvojuši vienā patvēruma meklētāju uzņemšanas centrā.

Viens no aizturētajiem ir vecumā virs 30 gadiem un tika atrasts notikuma vietā ar nopietniem durtiem ievainojumiem, bet otrs ir 23 gadu vecs un tika aizturēts autobusu pieturā pie šā veikala.

«Aftonbladet» savā interneta vietnē vēsta, ka slepkava bija ievainotais eritrejietis, kurš kritiskā stāvoklī tika aizvests uz slimnīcu.

Novērošanas kameru ierakstā redzams, ka «vairākas sekundes pirms slepkavības» vīrietis paķer divus nažus virtuves piederumu nodaļā un pēc tam ar tiem uzbrūk abiem upuriem, ziņo «Aftonbladet».

«Uzbrukums beidzas, kad slepkava sev iedur vēderā,» vēsta laikraksts.

Zviedrijas policija vēl nav informējusi par precīzajiem slepkavības apstākļiem. Prokuratūra trešdien paziņoja, ka izmeklētāji turpina paturēt apcietinājumā 23 gadus veco aizdomās turēto, kurš noliedz jebkādu saistību ar šo uzbrukumu, bet otrs aizdomās turētais nav nopratināts nopietno ievainojumu dēļ.

Patvēruma meklētāju uzņemšanas centrs, kur dzīvojuši abi aizdomās turētie, atrodas apmēram 50 kilometrus no Vesterosas.

Zviedrijas mediji trešdien ziņoja, ka ievainotajam vīrietim bija izsniegts orderis par izraidīšanu atpakaļ uz Itāliju. Dienu pirms uzbrukuma viņš ticies ar imigrācijas ierēdņiem Vesterosā, lai apspriestu savu lietu.

Zviedrijā dzīvo apmēram 18 tūkstoši Eritrejas pilsoņu, bet ir gaidāms, ka viņu skaits ievērojami pieaugs tuvāko gadu laikā.

Pērn patvērumu Zviedrijā pieprasīja 11,5 tūkstoši Eritrejas pilsoņu. 2015.gada pirmajos septiņos mēnešos patvērumu Zviedrijā pieprasīja 4,2 tūkstoši Eritrejas pilsoņu, un šīs valsts pilsoņi veido otru lielāko patvēruma pieprasītāju grupu pēc Sīrijas pilsoņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu