Pārtikas kvalitātes dēļ «McDonald's» Ķīnā ierobežo burgeru piedāvājumu (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV ātrās ēdināšanas tīkla «McDonald's» restorānos Pekinā un Šanhajā nav pieejami tā slavenie burgeri, jo uzņēmums ir atsaucis Šanhajas fabrikā, kas tiek turēta aizdomās par gaļas ar beigušos derīguma termiņu izmantošanu, ražoto produkciju.

Varas iestādes Šanhajā nedaudz vairāk kā pirms nedēļas slēdza privātai kompānijai «OSI Group» piederošu pārtikas cehu saistībā ar aizdomām par gaļas ar beigušos derīguma termiņu jaukšanu ar jaunu gaļu. Vēlāk tika aizturētas piecas «OSI Group» meitasuzņēmuma «Shanghai Husi Food Co.», kas pārvaldīja konkrēto ražotni, amatpersonas.

Tiek vēstīts, ka ražotnes klientu Ķīnā vidū ir tādi starptautiski ēdināšanas un uzkodu uzņēmumi kā «McDonald's», KFC, «Pizza Hut», «Starbucks», «Burger King» un «7-Eleven».

«McDonald's» piegādes līnijas Ķīnā operators pirmdien paziņoja, ka Šanhajas apkaimē nav pieejami liellopa un vistas burgeri, bet ir iespējams pasūtīt zivju un cūkgaļas ēdienus.

Valstī vairāk nekā 2000 restorānu

Uzņēmuma pārstāvniecība Ķīnā nekomentēja, cik plaši ir ēdienkartes ierobežojumi. «McDonald's» mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka aprīļa beigās Ķīnā bija vairāk nekā 2000 restorānu.

Ilinoisas štata Auroras pilsētā bāzētais uzņēmums «OSI Group» nedēļas nogalē paziņoja, ka atsauc Šanhajas fabrikā saražoto produkciju.

Māteskompānija ir sākusi iekšējo izmeklēšanu un saistībā ar notikušo iecēlusi jaunu meitasuzņēmuma vadību.

Ķīnas valsts plašsaziņas līdzekļi pagājušajā nedēļā vēstīja, ka varas iestādes ir apstiprinājušas Šanhajas televīzijas publiskotās aizdomas, ka «Shanghai Husi Food Co.»

jauc kopā jaunu un gaļu ar beigušos derīguma termiņu.

Skandāls ir paplašinājies arī uz Japānu un Honkongu.

«McDonald's» piektdien paziņoja, ka uzņēmuma vairāk nekā 3000 restorāni Japānā vairs nepārdod Ķīnā gatavotu vistas produkciju, neatkarīgi no tās piegādātāja. Savukārt Honkongā uzņēmums pārtrauca vistas nagetu un vairāku citu produktu, kuros izmantotas «Shanghai Husi Food Co.» piegādātās izejvielas, pārdošanu.

Arī Japānas veikalu milzis «Family Mart» pārtrauca Šanhajā ražotās vistas gaļas produkcijas tirdzniecību.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu