Ministre: nevaram gaidīt brīnumu, ir jāpilnveido izglītības sistēma

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Mēs nevaram gaidīt brīnumu, ir jāpilnveido izglītības sistēma, sperot pārdomātus, faktos balstītus un atbildīgus soļus, norāda izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.

Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija un Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmumu asociācija izsūtījusi aicinājumu strādāt pie izglītības kvalitātes uzlabošanas.

Asociācijas norāda, ka Latvijas skolu beidzēji arvien vairāk vēlas apgūt dažādas ar eksaktajām zinātnēm saistītas jomas. Tas nozīmē, ka uzņēmēju vēlmes topošie jaunie profesionāļi un viņu vecāki ir sadzirdējuši, taču bieži vien skolēnu zināšanas eksaktajos priekšmetos ir nepietiekamas, lai sekmīgi pabeigtu augstskolas pirmo kursu.

Ministre akcentē - asociāciju izplatītā atklātā vēstule vēlreiz apliecina situācijas nopietnību un pārmaiņu nepieciešamību izglītības nozarē.

«Mūsu mērķis ir nodrošināt pieejamību un kvalitatīvu izglītību, vienlaikus paturot prātā prasību pēc izmaksu efektivitātes. Turpinot pieaugt plaisai starp lauku un pilsētu skolēnu zināšanām, palielināsies arī nevienlīdzība. Katram bērnam, neatkarīgi no tā, kur viņš ir dzimis un kas ir viņa vecāki, ir jādod iespēja iegūt kvalitatīvu izglītību,» saka ministre.

Seile uzskata, ka bez izglītības kvalitātes uzlabošanas, jo īpaši eksaktajos mācību priekšmetos, daudzu Latvijai būtisku uzņēmējdarbības nozaru nākotne ir apdraudēta. Pedagogu darba samaksas jaunais modelis ir kritiski svarīgs solis izglītības sistēmas sakārtošanā, viņa piebilst.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu