Atceļ ceturtdien plānoto koalīcijas partiju izveidotās budžeta darba grupas sēdi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceturtdien, 6.augustā, paredzētā koalīcijas partiju izveidotās darba grupas, kas strādās ar nākamā gada valsts budžeta veidošanas jautājumiem, sēde ir atcelta, informēja Finanšu ministrijā.

Sēde atcelta tāpēc, ka vairākiem tās dalībniekiem izmainījusies dienaskārtība. Konkrēts laiks, kad sēde notiks, vēl neesot noteikts.

Jau ziņots, ka darba grupa ceturtdien bija paredzējusi sanākt uz pirmo sēdi un skatīt Finanšu ministrijas sagatavoto makroekonomikas scenāriju 2016.gadam, kā arī lemt par budžeta virzību.

Paredzēts, ka darba grupā strādās pa trim pārstāvjiem no katras koalīciju veidojošās partijas. «Vienotību» darba grupā pārstāvēs Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Kārlis Šadurskis, Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens un Ministru prezidenta biroja vadītājs Ringolds Arnītis. Nacionālās apvienības pārstāvji darba grupā ir Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja biedrs Imants Parādnieks, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards un deputāts Einārs Cilinskis.

Savukārt Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) nominējusi četrus pārstāvjus darba grupai, to pamatojot ar partijas struktūru, kā arī atvaļinājumu laiku. ZZS pārstāvji darba grupā būs Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāti Jānis Trupovnieks un Edgars Putra, kā arī Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadītājs Jānis Vucāns un Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš.

Valdība darbu pie nākamā gada budžeta plāno sākt augusta vidū. 2016.gada valsts budžetā ministrijas un valsts iestādes jaunām politikas iniciatīvām prasa 546,864 miljonus eiro. Valdība par nākamā gada budžeta prioritātēm noteikusi aizsardzību, iekšējo drošību, veselības aprūpi un izglītību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu