Kabulas lidostā beidzies kaujinieku uzbrukums, visi uzbrucēji nogalināti (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Afganistānas galvaspilsētas Kabulas lidostā ceturtdienas naktī sākās kaujinieku uzbrukums, kas pēc vairāk nekā četrām stundām beidzās, un visi uzbrucēji ir nogalināti, paziņoja policijas amatpersonas.

Nemiernieku grupa ieņēma būvniecības stadijā esošu ēku lidostas teritorijā un pēc tam atklāja uguni ar automātiskajiem ieročiem un raķešgranātām.

Uzbrukums sākās ap pulksten 4.30 pēc vietējā laika (pulksten 3.00 pēc Latvijas laika). Civilie avioreisi no šīs starptautiskās lidostas uz laiku tika atcelti, paziņoja amatpersonas.

«Uzbrukums ir beidzies, un rajons ir atbrīvots no nemierniekiem. Visi nemiernieki, kas bija nocietinājušies nepabeigtā ēkā, tika nogalināti,» paziņoja augsta ranga policijas virsnieks Guls Aga Hašimi.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmās islāmistu grupējums «Taleban».

Lidosta atrodas uz ziemeļiem no Kabulas blakus militārai bāzei, kuru pārzina NATO vadītie Starptautiskie drošības atbalsta spēki (ISAF).

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu