«Hamas» noraida Ēģiptes uguns pārtraukšanas priekšlikumus (12)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Palestīniešu kustības «Hamas» bruņotais spārns otrdien noraidīja Ēģiptes priekšlikumus par uguns pārtraukšanu, solot konfliktu ar Izraēlu «intensificēt», ja pamiera noteikumi būs neapmierinoši.

«Neviena puse - oficiāla vai neoficiāla - nav vērsusies pie mums par uguns pārtraukšanu, par kuru tiek runāts medijos, bet, ja priekšlikumu saturs ir patiess, tā ir padošanās, un mēs to kategoriski noraidām,» teikts Izeddina al Kasama brigāžu paziņojumā. «Mūsu kauja ar ienaidnieku kļūs intensīvāka.»

Ēģipte pirmdienas vakarā ierosināja, ka Izraēlai un «Hamas» otrdien plkst. 9 ir jāpārtrauc karadarbība.

Izraēla 8.jūlijā sāka Gazas joslas bombardēšanu, šādi cenšoties apturēt Gazas joslas kaujinieku raķešu uzbrukumus. Izraēlas uzlidojumos nogalināti vismaz 186 palestīnieši, arī daudzas sievietes un bērni. Neviens izraēlietis palestīniešu raķešu triecienos nav gājis bojā.

ASV prezidents Baraks Obama pozitīvi novērtējis Ēģiptes priekšlikumus, bet Izraēlas valdība solījusi tos apspriest otrdienas sēdē.

«Hamas» noraidījusi pamiera priekšlikumus, līdz nav panākta vispārēja vienošanās. «Hamas» vēlas, lai pamiera līgumā būtu paredzēta Izraēlas blokādes izbeigšana, kā arī Rafahas kontrolpunkta atvēršana uz robežas ar Ēģipti.

«Hamas» arī vēlas, lai Izraēla atbrīvo palestīniešus, kas tika izlaisti no cietumiem pēc sagūstītā izraēliešu karavīra Gilada Šalita atbrīvošanas, bet tad atkal no jauna arestēti.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu