Par «Doņeckas tautas republikas» vicepremjeru iecelts Latvijas meklētais Antjufejevs (200)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: noi.md

Par pašpasludinātās «Doņeckas tautas republikas» vicepremjeru drošības jautājumos iecelts bijušais separātiskās Piedņestras valsts drošības ministrs Vladimirs Antjufejevs, kuru meklē Latvija saistībā ar 1991.gada notikumiem, vēsta Krievijas un Ukrainas plašsaziņas līdzekļi.

Antjufejevs žurnālistiem Doņeckā sacījis, ka viņa pārziņā būs valsts drošības, iekšlietu, tiesu un muitas jautājumi. Viņš arī teicis: «Es visu dzīvi esmu cīnījies pret fašismu Baltijā, Piedņestrā.»

63 gadus vecais Antjufejevs ir dzimis Novosibirskā un beidzis Minskas augstāko milicijas skolu. Būdams Rīgas kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieka vietnieks, viņš 1990.gadā organizēja sanāksmi, kurā lielākā daļa Latvijas milicijas paziņoja par uzticību Padomju Savienības konstitūcijai. Arī 1991.gadā viņš bija iesaistīts pret Latvijas neatkarību vērstās aktivitātēs. 1991.gada augustā viņam Latvijā tika izvirzītas apsūdzības par vardarbīgu valsts varas gāšanas mēģinājumu un viņš aizbēga uz Krieviju, no kurienes 1991.gada beigās pēc interfrontieša Viktora Alkšņa rekomendācijas tika nosūtīts uz Piedņestru. Šīs separātiskās republikas drošības ministra amatā viņš vairākus gadus darbojās ar uzvārdu Ševcovs, lai slēptu savu identitāti. Antjufejevs 1992.gadā izveidoja Piedņestras Valsts drošības ministriju un vadīja to līdz 2012.gadam. Viņš tika atcelts no amata drīz pēc tam, kad pirmais Piedņestras prezidents Igors Smirnovs netika ievēlēts uz piekto amata termiņu.

Komentāri (200)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu