«Ferrari» iesniedz pieteikumu akciju kotēšanai Ņujorkas fondu biržā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Itālijas sporta automašīnu ražotājs «Ferrari» ceturtdien ASV regulatoriem oficiāli iesniedzis pieteikumu Volstrītā īstenot sākotnējo akciju publisko piedāvājumu (IPO), ceturtdien paziņoja mātesuzņēmums - Itālijas un ASV autobūves grupa «Fiat Chrysler Automobiles» (FCA).

FCA jau pērnā gada nogalē paziņoja, ka atsevišķā uzņēmumā atdalīs struktūrvienību «Ferrari».

Kompānija ceturtdien norādīja, ka tagad «Ferrari» iecerējis kotēt akcijas Ņujorkas fondu biržā.

FCA pavēstīja, ka tirdzniecībai piedāvās ne vairāk kā 10% «Ferrari» akciju, taču vēl tiks pieņemts lēmums par precīzu IPO apjomu un cenu.

Lēmums pārdot «Ferrari» mazākuma akciju daļu skaidrojams ar FCA nepieciešamību iegūt finanšu līdzekļus, lai finansētu ambiciozu attīstības stratēģiju, kas paredz automašīnu pārdošanas apjomu pasaulē līdz 2018.gadam palielināt līdz septiņiem miljoniem vienību.

Kā ziņots, «Fiat» pērn janvārī pabeidza visu ASV autoražotāja «Chrysler» akciju iegādi.

Savukārt 10.oktobrī pēdējo dienu Milānas fondu biržā tika tirgotas Itālijas autobūves kompānijas «Fiat» akcijas pirms 13.oktobrī īstenotās FCA debijas Ņujorkas akciju tirgū.

Ar šo debiju Volstrītā «Fiat» noslēdza apvienošanās procesu ar ASV autoražotāju «Chrysler».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu