Tas jāzina katrai: Aktuālākās festivālu modes tendences no latviešu dizaineriem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Krūmiņš, Tvnet

Vasara ir gandrīz pusē, un līdz ar vasaras mēnešiem gan Latvijā, gan ārzemēs pilnā sparā rit arī dažādi brīvdabas pasākumi un mūzikas festivāli. Šādi pasākumi parasti norit vairākas dienas, tāpēc nav nekāds brīnums, ka it īpaši sievietes pastiprināti piedomā pie sava līdzi ņemamā apģērba.

«Kā lai saplāno savu garderobi vairākām dienām? Ir taču jāizskatās gan labi, gan jājūtas ērti,» noteikti domā lielākā daļa no festivālu apmeklētājām. Izdevās aprunāties ar divām Latvijas modes zinātājām, kuras dalījās savos ieteikumos par festivālu modes tendencēm.

Gumijas zābaki, krāsainas kleitiņas un koši aksesuāri

Latviešu modes dizainere Agate Rubene un Zane Valujeva uzskata, ka pirmais un svarīgākais, kas jāliek līdzi ņemamajā ceļasomā, pavisam noteikti ir gumijas zābaki: «Nekad nevar zināt, kāds laiks būs festivālā, it īpaši tad, ja tas norisinās vairākas dienas. Mēdz būt tā, ka līst lietus un viss liekas slikti, pēc tam parādās dubļi, un tad sievietēm ir vai nu netīras kājas, vai netīri gumijnieki, kuri īstenībā arī izskatās diezgan stilīgi.»

Ceļasomā noteikti jāieliek arī kāda krāsaina un ērta kleitiņa, kā arī jostas somiņa, kurā var salikt visu nepieciešamo, turklāt tā noteikti netraucēs, ja vēlēsies izdejoties sava mīļākā mūziķa koncertā. Tikpat svarīgi līdzi paņemt arī cepuri un saulesbrilles, lai pasargātu sevi no saules, bet, lai izceltos starp pārējiem, noteikti noderēs koši aksesuāri, piemēram, lielas, masīvas kaklarotas, galvasrotas un gredzeni ar dažādu krāsu akcentiem.

«Jo košāk, jo labāk. Ir skaidrs, ka ikdienā tu neģērbsies tā, kā tu ģērbies festivālā. Tas ir vienreiz gadā, un vienreiz gadā sievietes var atļauties uzvilkt ko pilnīgi traku un netipisku, kas skapī, iespējams, stāvēs līdz pat nākamajam festivālam,» stāsta Agate un Zane.

Arī Latvijā ir varianti!

Agate Rubene un Zane Valujeva ir pirmās Latvijas jauno modes dizaineru platformas (drīzumā arī interneta veikala) «Double Notch» izveidotājas. Meitenes ikdienā strādā pie Latvijas modes attīstības veicināšanas un popularizēšanas. Galvenais šīs platformas mērķis ir izglītot un iepazīstināt cilvēkus gan Latvijā, gan ārpus tās par Latvijas modes esamību, piedāvājot unikālu dizainu un kvalitatīvas preces.

Kopā ar portālu «Apollo» meitenes piekrita būt par stilistēm un, izmantojot daļu no «Double Notch» sortimentā pieejamajiem apģērbiem un aksesuāriem, izveidot piecus dažādus tērpu variantus, kuri šosezon festivālos noteikti izcelsies. Ieskaties fotogalerijā!

Platformā «Double Notch» pašlaik darbojas deviņi Latvijas modes dizaineri (Andra Andžāne, Anete Krišjānova, Arvils Linde, Santa Matule, Rasma Pušpure, Reinis Ratnieks, Agate Rubene, Elīna Siliņa, Simona Veilande), kuri piedāvā plašu apģērbu un aksesuāru sortimentu dažādu stilu piekritējiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu