Bangladešas cienīgs haoss Citadeles un Muitas ielas krustojumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krustojumā pie tirdzniecības parka Alfa, kur vēl pirms kāda laika ļoti liela daļa autovadītāju pa labi no Brīvības ielas nogriezās pie luksoforā izslēgtas zaļās papildsekcijas un tādējādi apdraudēja satiksmes drošību, situācija ir mainījusies uz labo pusi. Tomēr tas nenozīmē, ka Rīga ir kļuvusi ideāla, jo aizvien netrūkst vietu, kur satiksmē, tā vismaz šķiet, piedalās alu cilvēkiem pielīdzināmi radījumi.

Viens no krustojumiem, kur braukšanas kultūra ne tuvu nav kā modernā Eiropas valstī, kur regulāri vērojama spiešanās, līšana, neiecietība un pieklājības trūkums, ir Citadeles un Muitas ielas krustojums. Tā ir vieta, kur darbdienu vakaros notiek drūzmēšanās, lai nokļūtu uz Vanšu tilta un šķērsotu Daugavu virzienā no pilsētas centra. Automašīnu šeit ir daudz, kājāmgājēju un riteņbraucēju arī, tāpēc konfliktsituāciju risks ir milzīgs. Bet to būtu mazāk, ja satiksmes dalībnieki vairāk skatītos uz gaismām luksoforos, apzīmējumiem uz asfalta un mācētu prognozēt notikumus. Katrā ziņā šobrīd šis krustojums parāda, ka Rīgā netrūkst autovadītāju, kuri dzīvo un pārvietojas ar «nebraucu es, nebrauksi arī tu» filosofiju. Taisnības labad gan jāpiebilst, ka arī daži video redzamie velobraucēji nav bez grēka un arī viņiem derētu ik pa laikam ieskatīties luksoforos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu