Austrālijas žurnālisti iesniedz Ēģiptei petīciju par žurnālista Pētera Grestes notiesāšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijas žurnālisti pirmdien Ēģiptes konsulātā Sidnejā iesniedza petīciju, kurā prasīts atbrīvot notiesāto Austrālijas latviešu žurnālistu Pēteri Gresti.

Vairāk nekā 150 000 austrāliešu parakstījuši petīciju par reportiera Pētera Grestes un telekanāla «Al Jazeera» kolēģu atbrīvošanu. Ēģipte viņus notiesājusi, pamatojoties uz apsūdzībām par Ēģiptes nomelnošanu un sadarbībā ar aizliegto kustību «Musulmaņu brālība».

Petīcijā bija paraksti no vairāk nekā simt mediju organizācijām visā pasaulē. Līdzīgas petīcijas tika nosūtītas Ēģiptes diplomātiskajām misijām arī citās valstīs.

Pēc «Ten Network» žurnālista Hjū Rimintons sacītā, Ēģiptes vicekonsuls viņam apgalvojis, ka notiesātajiem žurnālistiem būs iespējams apelācijas ceļā apstrīdēt spriedumu.

«Tas vairo cerības, bet mums jāturpina uzturēt spiedienu,» teica Rimintons.

Kā jau LETA ziņoja, Kairas tiesa pagājušā nedēļā telekanāla «Al Jazeera» žurnālistam, Austrālijas latvietim Pēterim Grestem piesprieda septiņu gadu cietumsodu.

Kairas tiesā Gresti un vēl divus telekanāla «Al Jazeera» Kairas biroja darbiniekus atzina par vainīgiem Ēģiptes nomelnošanā un sadarbībā ar aizliegto kustību «Musulmaņu brālība».

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP/V) sola, ka Latvija kopā ar Eiropas Savienību un Austrāliju turpinās cīnīties par Grestes atbrīvošanu, neskatoties uz notiesājošo tiesas spriedumu.

Latvijas Ārlietu ministrija izsaka nožēlu par Ēģiptes tiesas spriedumu, ar kuru Grestem piespriesta brīvības atņemšana. Ārlietu ministrija uzskata, ka tiesas procesa gaitā nav ņemti vērā visi apstākļi, kas saistīti ar Grestes aizturēšanu, tostarp tiešu pierādījumu trūkums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu