Straujuma: Gruzijas, Moldovas un Ukrainas attiecības ar ES būs jaunā līmenī (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Asociācijas līgumu parakstīšana ar Gruziju, Moldovu un Ukrainu pacels Eiropas Savienības (ES) un šo valstu attiecības jaunā līmenī un veicinās modernizācijas procesus šajās valstīs, uzskata Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Premjere norādīja, ka asociācijas līgumu noslēgšana tālāk veicinās minēto valstu reformu un modernizācijas procesus, jo īpaši svarīga ir līgumu ātra un efektīva īstenošana. Straujuma arī norādīja, ka nākošajā gadā, uzsākot Latvijas prezidentūru ES Padomē, viena no valsts prioritātēm būs Austrumu partnerība, līdz ar to jau tagad ir sperts nozīmīgs solis, lai šo sadarbību realizētu pēc iespējas kvalitatīvāk.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka piektdien, 27.jūnijā, ES dalībvalstu līderi parakstīja asociācijas un brīvās tirdzniecības līgumus ar Gruziju, Moldovu un Ukrainu. No Latvijas puses līgumu parakstīja Ministru prezidente Straujuma. Asociācijas līgumi starp ES un Gruziju, Moldovu un Ukrainu paredz šo valstu tiesību aktu tuvināšanos ES noteikumiem.

Asociācijas vispārējie mērķi ir vērsti uz pakāpeniskas tuvināšanas veicināšanu starp pusēm, pamatojoties uz kopīgām vērtībām, regulējuma nostiprināšanu pastiprinātam politiskam dialogam, miera un stabilitātes veicināšanu, saglabāšanu un stiprināšanu reģionālā un starptautiskā līmenī, sadarbības konfliktu miermīlīgas noregulēšanas veicināšanu, kā arī sadarbības tiesiskuma, brīvības un drošības jomās uzlabošanu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu