Fidels Kastro apsveic Grieķijas premjeru ar referenduma rezultātiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Kubas prezidents Fidels Kastro apsveicis Grieķijas premjerministru Aleksi Cipru ar «spīdošo politisko uzvaru» referendumā, kurā Grieķijas iedzīvotāji noraidīja vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem, kas paredz plašākus taupības pasākumus.

Kastro nosūtīja Cipram vēstuli, kurā atklāja, ka ir «cieši sekojis šai uzvarai» Venecuēlas televīzijas kanālā «Tele Sur», liecina Cipra biroja izplatītais paziņojums.

88 gadus vecā bijušā Kubas līdera vēstulē, kas izplatīta plašsaziņas līdzekļos, Grieķija raksturota kā Kubas iedzīvotājiem labi zināma valsts tās vēstures un ievērojamā ieguldījuma «vissarežģītākajās cilvēka darbībās - mākslā un politikas zinātnē» dēļ.

Kastro rakstīja, ka «Latīņamerikas un Karību jūras tautas apbrīno» Grieķiju par to, kā tā «aizstāv savu identitāti un savu kultūru pret ārējo agresiju».

Bijušais Kubas prezidents vēstuli parakstījis, vēlot «vislielākos panākumus» savam «cienītajam kolēģim» Cipram.

Vairāki Dienvidamerikas valstu līderi pirmdien uzteica Grieķijas referenduma rezultātus. Viņu vidū bija pašreizējais Kubas prezidents Rauls Kastro, kurš ir Fidela Kastro brālis, kā arī Argentīnas un Bolīvijas prezidenti Kristina Kiršnere un Evo Moraless.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu