Stokholmā padodas vīrietis, kurš draudējis ar spridzekli

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā ceturtdienas vakarā policijai padevās vīrietis, kurš bija iegājis cilvēktiesību aizstāvju grupas «Civil Rights Defenders» galvenajā mītnē ar aizdomīgu ierīci un apgalvojis, ka tas ir spridzeklis, paziņoja policija.

Vīrietis padevās policijai pēc sarunām ar to pa telefonu.

«Vīrietis ir atstājis ēku un ir aizturēts. Aizturēšanas laikā viņš sekoja norādījumiem, kurus bija saņēmis no policijas,» paziņoja vietējās policijas preses sekretārs Svens Ēriks Olsons.

Policija paziņoja, ka

pie aizturētā vīrieša nebija spridzekļa un ka tai vēl ir jāpārmeklē šī ēka.

Vīrietis bija apgalvojis, ka viņam esot sprādzienbīstams priekšmets, bet vairāki vietējie plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka viņam esot sprāgstvielu josta. Spridzināšanas draudu dēļ policija norobežoja divas plašas teritorijas Stokholmas centrā.

«Vīrietis pauda savu neapmierinātību ar parlamentā esošajām partijām,» informēja policijas preses sekretārs.

Policija slēdza divas galvenās Zviedrijas galvaspilsētas ielas, jo «Civil Rights Defenders» birojs atrodas vien četras mājas no valdošās Mēreno partijas biroja Stokholmas vecpilsētā. Bumbu neitralizēšanas eksperti un policija norobežoja arī vēl vienu teritoriju nedaudz uz ziemeļiem no vecpilsētas, kur atrodas Sociāldemokrātu partijas galvenā mītne.

Vēl nav zināms, kāpēc aizdomās turētais vērsies tieši pret šo cilvēktiesību aizstāvju grupu, kas vēl nav komentējusi notikušo.

Abas ierasti noslogotās ielas bija pilnībā atbrīvotas un pa tām pārvietojās vien ārkārtas dienestu automašīnas. Ielās atradās maskas tērpti pretterorisma vienības vīri un pie ēkas, kurā atradās vīrietis, bija izvietots bumbu neitralizēšanas robots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu