Spridzināšanas draudu dēļ norobežo divas teritorijas Stokholmas centrā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas policija ceturtdien norobežoja divas plašas teritorijas Stokholmas centrālajā daļā pēc tam, kad kāds vīrietis iegāja cilvēktiesību aizstāvju grupas «Civil Rights Defenders» galvenajā mītnē ar aizdomīgu ierīci un apgalvoja, ka tas ir spridzeklis.

Vietējās policijas pārstāvis Svens Eriks Olsons televīzijas kanālam «Aftonbladet TV» sacīja, ka vīrietis ir apgalvojis, ka viņam ir sprādzienbīstams priekšmets, bet vairāki citi vietējie plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka vīrietim bija sprāgstvielu josta.

«Vīrietis pauda savu neapmierinātību ar parlamentā esošajām partijām,» piebilda policijas pārstāvis, informējot. ka ir slēgtas divas galvenās Zviedrijas galvaspilsētas ielas.

«Civil Rights Defenders» birojs atrodas vien četras mājas no valdošās Mēreno partijas biroja Stokholmas vecpilsētā.

Bumbu neitralizēšanas eksperti un policija norobežojusi arī vēl vienu teritoriju nedaudz uz ziemeļiem no vecpilsētas, kur atrodas Sociāldemokrātu partijas galvenā mītne.

Abas ierasti noslogotās ielas bija pilnībā atbrīvotas un pa tām pārvietojās vien ārkārtas dienestu automašīnas. Policija norādīja, ka ir telefoniski sazinājusies ar vīrieti un ir sāktas sarunas.

Ielās atradās maskas tērpti pretterorisma vienības vīri un pie ēkas, kurā atrodas vīrietis, ir izvietots bumbu neitralizēšanas robots. Aculiecinieki stāstīja, ka policija ir bruņojusies ar instrumentiem, kas nepieciešami, lai ar varu ieietu ēkā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu