Praida gājiena laikā policija aizturējusi trīs cilvēkus

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policija «Euro Pride 2015» gājiena laikā aizturējusi trīs cilvēkus. Personas aizturētas par dažādiem pārkāpumiem. Viens no aizturētajiem ir «Antiglobālistu» līderis Andris Orols. Kopumā gājienā piedalījušies aptuveni pieci tūkstoši cilvēku, pastāstīja Valsts Policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Andris Orols pastāstīja, ka esot filmējis Eiopraidu un aizturēts ap plkst.14.45. «Uzskatu, ka speciāli, lai nenotiktu «Antiglobālistu» pikets,» teica Orols.

Neskatoties uz biedrības vadītāja aizturēšanu, ap desmit tās atbalstītāji bija pulcējušies pie Vērmanes dārza. Vienam no viņiem rokās bija plakāts ar uzrakstu «Mēs atbalstām ģimenes vērtības».

Orola pārstāvis Viktors Petrovs klātesošajiem pastāstīja, ka Orols esot aizturēts sakarā ar to, ka turējis Latvijas karogu. Vaicāts, vai Orols nebija tas, kurš pie Augstākās tiesas sadedzināja varavīksnes karogu, Petrovs sacīja, ka «diez vai viņš to darījis».

«Organizācijas mērķis ir likt valdībai saprast, ka tāda veida pasākumus, kurus pieprasa citādi domājoši, netiktu pieļauti mūsu valstī,» teica Petrovs. «Mums nav vajadzīgs legalizēt kaut kādas viendzimuma laulības,» viņš Pauda.

Policija šodien aizturēja arī kādu vīrieti, kurš bija sagatavojis olas, lai ar tām mestu pa Eiropraida dalībniekiem, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu