General Motors atlaiž atsaukumu skandālā iesaistītos

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV autobūves giganta «General Motors» (GM) vadītāja Marija Bara ceturtdien paziņoja, ka kompānija uzņemsies pilnu atbildību par automašīnu aizdedzes defektu skandālu un izmaksās kompensācijas cilvēkiem, kuri cietuši ar šīm problēmām saistītos negadījumos.

Bara norādīja, ka «Chevrolet Cobalt» un citos modeļos konstatētie aizdedzes defekti, kas izraisījuši vismaz 13 cilvēku nāves gadījumus, skaidrojami ar ražošanas problēmām, taču uzņēmums nav īstenojis sazvērestību, lai noslēptu 11 gadus ilgušo bezdarbību.

Viņa pavēstīja, ka

pēc neatkarīgas izmeklēšanas pabeigšanas GM atlaidis 15 amatpersonas,

no kurām vairāk nekā puse ir augsta līmeņa vadītāji, ņemot vērā viņu nepareizas vai bezatbildīgas darbības.

Neskatoties uz to, ka šī problēma bija zināma krietni agrāk pirms tika uzsākta kāda rīcība, Bara uzsver, ka izmeklēšanā nav konstatēti koordinēti vadītāju pūliņi šo problēmu noslēpt.

Kā ziņots,

ASV valdība GM jau piemērojusi 35 miljonu dolāru naudassodu

par kavēšanos īstenot automašīnu atsaukšanu saistībā ar aizdedzes defektiem.

Šis ir lielākais naudassods, kādu ļauj piemērot ASV likumdošana.

GM līdz šim aizdedzes defektu dēļ atsaukusi 2,6 miljonus automašīnu, taču par šīm problēmām uzņēmums zināja jau pirms desmit gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu